ÖTV artışı fiyatlara yansıdı, içki yüzde 43 zamlandı

ÖTV artışı fiyatlara yansıdı, içki yüzde 43 zamlandı
Sigara ve içkiden alınan Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV), Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi’ndeki (Yİ-ÜFE) artışa paralel olarak yüzde 47,4 artırılması sonucunda içki fiyatlarına ciddi oranda zam geldi. Türkiye Tekel...

Sigara ve içkiden alınan Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV), Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi’ndeki (Yİ-ÜFE) artışa paralel olarak yüzde 47,4 artırılması sonucunda içki fiyatlarına ciddi oranda zam geldi. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkollü içeceklere yüzde 43 zam geldiğini belirtti.

ÖZEL YAŞAMA MÜDAHALE
Rakı, viski, votka, cin ve likör fiyatlarına dair yeni listeyi Twitter’dan paylaşan Aybaş, “Biralara ve ağır alkole öyle büyük zamlar geldi ki bunlar zam değil resmen özel yaşama müdahaledir. Ülkemiz adına geçmiş olsun” ifadesini kullandı.
ÖTV'deki yüzdeki 47,4›lük artış sigara fiyatlarında da zamma neden olmuştu. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Aybaş, Philip Morris grubu sigaralara 4 TL zam geldiğini duyurmuştu. Ardından diğer markaların da zamlı fiyatları kamuoyuyla paylaşıldı.