Emre Özpeynirci

Emre Özpeynirci

ÖTV İNDİRİMİ BEKLEMİYORUZ

Son dönemde birçok kesimden ‘ÖTV indirimi olacak’, ‘ÖTV indirimi geliyor’ şeklindeki söylentilere OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu’dan sert cevap: “Bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemiyorum ama altını çizmek istiyorum ki “ÖTV indirimi” beklemiyoruz.”

OTOMOTİV Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu otomotiv gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Son dönemde birçok mecradan, ‘ÖTV indirimi olacak’, ‘ÖTV indirimi geliyor’ diye bir enformasyonun ulaştığını kaydeden Şahsuvaroğlu, “Bu doğru bir enformasyon değil. Özellikle şu anda satışların hareketli olduğu dönemde biz Yetkili Satıcılar zaten ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilerimize günlerdir söylüyoruz. Bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemiyorum ama altını çizmek istiyorum ki “ÖTV indirimi” beklemiyoruz” açıklamasını yaptı.
HAZİRANDA 50 BİNİ BULUR
Otomotiv sektöründe geçmiş aylarda pandemi nedeniyle durmaya yakın olan satışlar düşük faiz kampanyalarıyla mayıs ayıyla birlikte harekete geçtiğini belirten Şahsuvaroğlu şöyle konuştu: “Haziran ayında ise otomotiv satışları geçen seneki haziranın üstünde kapanacak gibi bir performans gösteriyor. Bulunurlukla ilgili birkaç ay daha bir sıkıntı yaşayacağız ama Türkiye’de üretilen araçlar için şu anda üretimin bütün çarkları dönüyor. Özellikle ana ve tedarik sanayii üretenleri ve yetkili satıcılık sistemi de bulunurlukla ilgili sıkıntıyı bertaraf etmek için elinden gelen tüm gayreti ortaya koyuyor. Geçen sene Haziran’da 42 bin 700 adet satılmıştı. Bu sene haziranda da rakamlar gösteriyor ki 50 binleri göreceğiz.”
ELEKTRİKLİ OTO ÖTELENDİ
Tam elektrikli araçlarda pandemi dolayısıyla bir miktar yavaşlama olduğunu ve beklenen satışların bir süre ötelendiğini düşündüğünü kaydeden Şahsuvaroğlu, “Son dönemlerde dünyada petrol fiyatlarında ciddi bir düşüş olması da bu beklentiyi ötelemede bir araç oldu. Ama daha yaygın olarak yakın bir gelecekte hibrit teknolojileri, elektrikli teknolojileri önümüzdeki yıllarda showroomlarımızda tüketiciyle buluşturacağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emre Özpeynirci Arşivi