Oxford aşısı da geliyor

Oxford aşısı da geliyor
Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, Türkiye’nin Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilmekte olan korona aşısını satın almak için ön sözleşme imzaladığını söyledi.Prof. Dr. Tevfik Özlü, CNN Türk yayınında...

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, Türkiye’nin Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilmekte olan korona aşısını satın almak için ön sözleşme imzaladığını söyledi.
Prof. Dr. Tevfik Özlü, CNN Türk yayınında aşılarla ilgili soruları yanıtladı. Özlü, Türkiye’nin de satın aldığı Sinovac aşısıyla ilgili. “Sinovac’ın Faz-3 çalışmaları yayınlanmadı. Burada bir eksiklik var” dedi. Özlü, “Sinovac’ın Brezilya’daki Faz-3 çalışması tamamlandı ve 23 Aralık’ta bu sonuçlar açıklanacak. Aşılarla ilgili karşılaştırma yapacaksak bu verilere dayanarak konuşmalıyız. Yoksa Çin’de üretilmiş, ABD’de üretilmiş, bunların bir farkı yok. Güvenlikle ilgili bilgiler iyi. Çok sayıda kişiye ulaşıldı, dünyada ciddi bir yan etki hiç görülmedi” bilgisini verdi.
“Çin bir taraftan aşısını satarken diğer taraftan aşı da alıyor. Bu bizim için de geçerli” açıklamasını yapan Özlü, “Sinovac aşısını öncelikli alıyoruz gibi görünüyor ama Oxford aşısıyla ilgili de bir sözleşme imzalanmış yakın zamanda. Oxford aşısı da Türkiye’ye gelecek. Prizer’ın aşısı da Türkiye’ye gelecek” diye konuştu.