Oy yoksa yatırım yok demeyiz

Oy yoksa yatırım yok demeyiz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski yönetimin 2017’de başlatıp ödenek yetersizliğinden 2 kez durdurduğu, kendilerinin kredi bulup 2019’da yeniden başlattığı Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski yönetimin 2017’de başlatıp ödenek yetersizliğinden 2 kez durdurduğu, kendilerinin kredi bulup 2019’da yeniden başlattığı Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nda düzenlenen törende konuştu. İmamoğlu, “Biliyorsunuz; 2018’de bu hatları durduran Belediye Başkanı, ‘Bana oy veren yerlere tabii ki metro yapacağım’ demişti. Bak biz, bize oy vermemiş, başka ilçelerin yönettiği 4 ilçeye metro yapıyoruz ve para bulmaya çalışıyoruz. Oy versin, vermesin, 16 milyon İstanbullu bizim. Bu 4 ilçe, en az o ilçenin belediye başkanları kadar bizim. Kimsenin malı mülkü değil yani” dedi.
İBB Meclisi komisyonunda bekleyen onay taleplerinin bulunduğunu kaydeden İmamoğlu, “Bir tanesi de bu hattımız. Bir an önce çıkmasını istiyoruz. İBB Meclisi’nde 8 aydır bekleyen bir onay. Arkadaşlarım görüşmelerini sürdürüyor. Ama vaktimizin daralması İstanbul’un aleyhinedir. 8 aydır bir hattın Meclis onayını beklemesi, abesle iştigaldir. Dolayısıyla bu süreci de hassas bir biçimde takip ediyorum. Her gün, her an zorluyorum ve sorguluyorum” diye konuştu.