Oynayan değil, atan kazanır!

Huzurlu ortam Trabzonspor’u adeta rahatsız ediyor! Sınırlı kadrosu ile hızlandırılmış ligde puan savaşı veren bir takımın oyuncusunu kadro dışı bırakıp üstüne üstlük bunu bir de para cezası ile katmerlendirmesi akıl alır gibi değil. Abdulkadir Parmak takımın en zor günlerinde maddi ve manevi özveride bulundu. Kaptanlık pazubantı taktı. Gün geldi iğne ile oynadı. Ama gelinen noktada cinayet işlemiş gibi kadro dışı bırakılıp, üzerine 125 bin TL de para cezası verildi.

yuncuyu idare etmek teknik adamların görevidir. Kır kalemini, kes cezasını, koy kapının önüne. Bu kolaycılıktır! Avcı ile ilgili defalarca yazdım. Takım içindeki rekabet ortamını ortadan kaldırdı. Futbolcular bunu hissetti. Bu su ile bu ateş sönmez!
Bakasetas’ın cezası nedeniyle yer almadığı müsabakada Abdullah Avcı orta sahada Berat’a forma şansı verdi. İki takım da açık futbolu tercih etti. Oyunu çirkinleştirme yerine güzelleştirme çabası içinde oldular. İlk yarıda topla daha çok oynayan taraf Karagümrük takımıydı.

Penaltılar artık isteğe bağlı!
Nwakaeme ısrarla itiraz etmese ne maçın orta hakemi ne de VAR’dakiler duyarlı olacak. Eskilerin deyimi ile ağlamayan bebeğe emzik yok! İtiraz etmeyene de penaltı yok. Djaniny penaltıyı gole çevirerek takımına nefes aldırdı. Bu oyuncu azıcık dikkatli olsa Trabzonspor ilk yarıda skoru artırıp rakibini psikolojik olarak bitirebilirdi. İstediği o ikinci golü bulamadı.

İki takım da ikinci yarıya zorunlu değişikliklerle girdi. Edgar Lee yerini Hosseini’ye bıraktı. Karagümrük’te ise Zukanovic yerine Campi oyuna girdi. Karagümrük ikinci yarıya çok istekli başladı. İlk 15 dakika içinde üç net gol pozisyonunu kaleci Uğurcan önledi. Oynayan, oyuna yön veren taraf konuk takımdı. Takımının yediği baskıyı kulübeden hisseden teknik direktör Abdulllah Avcı, yürüyen Yusuf Sarı’yı kulübeye çekip Flavio’yu oyuna sürdü. Karagümrük beraberlik için vites büyütürken büyük bir hata ile kendi kendisinin ipini çekti! Ev sahibi takımı rahatlatan 2. golün asistini Serhat yaptı. Kısa düşen hatalı geri pasını Djaniny filelere gönderdi. Fırsatçı golcü bu tür hataları hiç affetmiyor..
Topla oynayan değil, bulduğunu atan takım kazandı.Haftalardır beraberlikle yetinen Trabzonspor galibiyetle nefes aldı. Ligde bu saatten sonra futboldan çok alınan üç puan takdir ediliyor. Galibiyette kaleci Uğurcan’ın hakkını da teslim etmek lazım. Futbolun kuralı atan ve tutanın iyiyse gerisi hikaye..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi