Oyunun yazıldığı yere döndüler

Oyunun yazıldığı yere döndüler
Yılmaz Erdoğan’ın 20 yılın ardından tiyatro yazarlığına, Demet Akbağ’ın da 15 yıllık bir aradan sonra tiyatro sahnesine döndüğü “Aydınlıkevler” oyunu, bir babaanne ile torunun büyükşehirde yaşama mücadelesini,...

Yılmaz Erdoğan’ın 20 yılın ardından tiyatro yazarlığına, Demet Akbağ’ın da 15 yıllık bir aradan sonra tiyatro sahnesine döndüğü “Aydınlıkevler” oyunu, bir babaanne ile torunun büyükşehirde yaşama mücadelesini, sıcak bir mahalle ortamında izleyiciye sunuyor.

Oyunun kadrosunda Demet Akbağ, Caner Alkaya gibi deneyimli oyuncuların yanı sıra genç oyuncular Salih Bademci, Burak Dakak, Sinem Ünsal, Nebi Tolga Yılmaz, Sevda Baş, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Zeynep Kiraz Tosun bulunuyor.

Yeni sezonu Ankara’da açan ve oyunun konusunun geçtiği Aydınlıkevler semtini de ziyaret eden sanatçılar, oyuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demet Akbağ, Aydınlıkevler oyununun, 70’li yıllardan günümüze bir kuşağı birleştirdiğini, o dönemi “tatlı ve duygusal” bir şekilde anlattığını belirterek, “Bolca şakası ve komedisi olan sıcacık tam bir tiyatro metni bu” dedi.

Oyunun geçtiği asıl mekanda bulunmaktan ekip olarak mutluluk duyduklarını dile getiren Akbağ, başkent seyircisini çok coşkulu ve ilgili bulduklarını belirterek, “Sanıyorum daha çok geleceğiz” ifadesini kullandı.

Akbağ, 15 yıl aradan sonra sahneye çıkmanın kendisi için büyük bir heyecan olduğunu vurgulayarak, “Böyle güzel ve genç kadroyla beraber olmak da beni çok mutlu etti. Çocuklar da benim heyecanımı paylaştılar. Çok iyi çalıştık” dedi.