Özdağ, Kılıçdaroğlu'nda destek açıkladı: Sosyal medya ne diyor?

Özdağ, Kılıçdaroğlu'nda destek açıkladı: Sosyal medya ne diyor?
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ 2. tur seçimleri için kararını verdi, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açık-ladı. İki liderin ortak imzaladığı bir protokol metniyle kamuoyuna bilgilendirilirken, metinde...

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ 2. tur seçimleri için kararını verdi, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açık-ladı. İki liderin ortak imzaladığı bir protokol metniyle kamuoyuna bilgilendirilirken, metinde yer alan "terörle mücadele", "kayyum atamaları" ile ilgili ifadeler Kürt seçmenin 2. turda tavrının ne olacağı hakkında meraka yol açtı.

Kararın açıklanmasının öncesinde Özdağ'ın "Suriyelileri İçişleri Bakanı olarak göndereceğim" açıklamasına eski HDP'li Millet-vekili Erol Katırcıoğlu tepki gösterdi. Katırcıoğlu sosyal medya hesabından "Ümit Özdağ içişleri bakanı mı? Umarım bu saçmalığı yapmazlar! Kılıçdaroğlu'nun attığı en vahim adım olur ve kaybeder. Bizden söylemesi!" dedi.

TIKLAYIN- Özdağ: Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı verdik

Öte yandan Ümit Özdağ'ın Kürt vatandaşlar için seneler önce attığı tweetler de sosyal medyada dolaşıma girdi. Özdağ söz konusu paylaşımlarında Özdağ "Kürtler ve Zazalar, Türklerin öz kardeşidir. PKK ve benzerleri ise Asala'nın öz kardeşidir. Kimin kim olduğunu bilelim" ve "PKK'lı olmayan her Kürt dostumdur" gibi ifadeler kullandığı görüldü.

Sosyal medyada tartışmalar devam ederken, Yeşil Sol Parti kanadından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak edinilen bilgilere göre HDP ve Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu ve Özdağ’ın kayyum uygulamalarının devamına ilişkin maddeyi de içeren protokolü imzalaması üzerine durum değerlendirmesi kararı aldı.

Şamil Tayyar: Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak gibi

Eski AKP Milletcvekili Şamli Tayyar konuya ilişkin "Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu tercihi, ilave oy getirir mi, getirir. Ancak, siyasetin aritmetiği farklı işler. Götürüsü getirisinden fazlaysa faydadan söz edemeyiz. Başta HDP seçmeni olmak üzere Millet İttifakı tabanındaki çözülme, Özdağ artısından fazla olur. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak gibi." ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal: Ya herro, ya merro durumları

Gazeteci Fatih Portakal "Özdağ ile Kılıçdaroğlu anlastı, Bakanlik var mı yok mu net değil? CB yarışında dengeyi değiştirir mi? Millet ittifakı arasında ne yaşanır? HDP ve seçmeni buna ne der? Çok soru, hepsinin cevabını akşama kadar alabiliri miyim acaba? Biraz calisayim. Ya herro ya merro durumları…" dedi.

Nevşin Mengü: Kılıçdaroğlu anlaşılan AB hedefinden vazgeçmiş

Nevşin Mengü ise "Kılıçdaroğlu ikinci tur için sert bir dönüş yaptı. Özdağ ile varılan anlaşma protokolünün 4üncü maddesi önemli. Yerel yönetim özerklik şartı konusundaki tutum değişmiş. Daha önce Kılıçdaroğlu AB hedefi olduğunun altını çiziyordu, anlaşılan bundan vazgeçilmiş" dedi.

Sevilay Yılman: Vatanını seven kim buna "hayır" der?

Sevilay YılmaN "Yalan bu! Aleni yalan! Ve ne yapmaya çalıştığınızı da biliyoruz. Ama beyhude çünkü mutabakat metninde böyle bir şey yok! Özdağ’ın sırf Süleyman Soylu ve çevresini zıplatmak için yaptığı bir şakayı bulandırma çabanızın nedeni Kılıçdaroğlu’na destek veren sol, liberal, özgürlükçü seçmenin aklını karıştırmak! Ayıp! Protokol ortada. Ve vatanını seven kim buna hayır der?" yorumunu yaptı.

TIKLAYIN- HDP ve Yeşil Sol Parti’den ‘durum değerlendirmesi’ kararı

TIKLAYIN- Kılıçdaroğlu ve Özdağ imzaladı: Protokol metninde kayyum detayı