Özel: Açlık sınırının 1.000 lira üzeri makul olamaz

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 18, 2022 / 01:21

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara’da Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri (Tez-Koop-İş) Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Özel sektördeki örgütlenmenin kamudan geride kalmasının herkes için utanç verici bir durum olduğunu belirten CHP’li Özel, iktidarın gücünü sermayeden yana kullandığı bir sürecin yaşandığı değerlendirmesinde bulundu.

DİKKATLE TAKİPTEYİZ

Türk-İş’in asgari ücret pazarlığındaki yaklaşımını da değerlendiren Özel, şöyle devam etti:

“Talebi belirleyip onu pazarlık etmek yerine kırmızı çizgiyi ‘açlık sınırına çekme’ diye yeni bir müzakere tekniğini benimsemiş olmasından şaşırdık, irkildik, döndük bir baktık, bu iş eğer müzakeresizliği, aza razı olmayı, açlık sınırının 1000 lira üstüne kadar tırmanmayı makul gösterecek bir şeye evrilirse bu tarihi bir hatadır. Türk-İş’in genel beklentiyi karşılayacak hatta aşacak bir rakam üzerinde imza atması gerektiğini, açlık sınırını kırmızı çizgi yapmakla beklentiyi açlık sınırının biraz üstüne taşıma gibi bir psikolojik meseleye çok tehlikeli baktığımızı, Türk-İş’in bu süreçteki mücadelesini ve atacağı ya da atmayacağı imzayı dikkatle takip edeceğiz.”

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu Türkiye’de, çalışanların yoksul olduğunu söyledi, “Emeğin, milli gelirden aldığı pay 2016’da yüzde 40 iken bugün yüzde 25’lere gerilemiştir. Türkiye, emeğin ekonomik büyümeden pay alamadığı, emekçilerin enflasyona ve gelir vergisine ezdirildiği bir ülke haline gelmiştir” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top