Özel okullarda KDV yüzde 1’e düşürüldü

Özel okullarda KDV yüzde 1’e düşürüldü
Özel okullarda yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1’e çekildi. İndirim kararı 1 Eylül 2020 ile 30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olacak. Karar özel üniversiteler için de geçerli olacak.Eğitim-öğretim dönemi başlamadan...

Özel okullarda yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1’e çekildi. İndirim kararı 1 Eylül 2020 ile 30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olacak. Karar özel üniversiteler için de geçerli olacak.
Eğitim-öğretim dönemi başlamadan alınan kararla, indirimin velilere olumlu yansımasının amaçlandığı açıklanırken, daha önce yapılmış sözleşmelerle, ödemelerin bu karardan nasıl etkileneceği açık değil.
Daha önce yapılmış sözleşmelerle parasını peşin ödeyen velilerin de indirimden yararlandırılması gerektiğini söyleyen mali hukukçu Doç. Murat Batı, özel okulların yüzde 7’lik farkı iade etmesi gerektiğini, vatandaşların da okullara dilekçe yazarak iade talep edebileceklerini dile getirdi.
Sozcu.com.tr’a konuşan Doç. Batı, Cumhurbaşkanı Kararının 1’inci maddesindeki “1-Eylül 2020-30 Haziran 2021 tarihleri arasında verilen eğitim öğretim hizmetleri için” hükmü uyarınca, velilerin özel okul sözleşmelerinde düzeltme talep edebileceklerini dile getirdi.
Özel okulların çatı kuruluşunun, Maliye Bakanlığı’na bir yazı yazarak durumun netleştirilmesini talep edebileceklerini belirten Batı, kararın iade için çıkarıldığına dikkat çekti.