Özgür Erdursun: Kılıçdaroğlu'yla görüştüm, 1999 sonrası sigortalı olanlara kademeli emeklilik gelecek

Özgür Erdursun: Kılıçdaroğlu'yla görüştüm, 1999 sonrası sigortalı olanlara kademeli emeklilik gelecek
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 8 Eylül 1999'dan sonra sigortalı olanlara kademeli emeklilik getirileceğini paylaştı. Erdursun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 8 Eylül 1999'dan sonra sigortalı olanlara kademeli emeklilik getirileceğini paylaştı.

Erdursun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Az önce Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüm. 08.09.1999 sonrası sigortalı olanlara KADEMELİ EMEKLİLİK gelecek! EYT’de tüm eksikler giderilecek…" ifadelerini kullandı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası Meclis'ten geçti. Buna göre Sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 öncesi başlayan kişiler EYT kapsamında emekli olma hakkı elde etti. Ancak söz konusu tarihten sonra sigortası başlayan kişiler emekliliği kıl payı kaçırdıklarını ifade ederek, bu tarihten sonrası için de kademeli emeklilik düzenlemesi istiyor.

Mevcut sisteme göre kısmi emeklilik için kadınlarda 58, erkekler de ise 60 yaş şartı aranıyor. 99 öncesi emeklilik sistemine dönülmesi halinde ise emekli olmak için 3600 prim gün sayısını dolduran vatandaşların 50-55 yaş şartını yerine getirmesi durumunda emeklilik hakkı kazanacak.

Emeklilik yasasına göre 8 Eylül 1999 tarihini bir gün bile kaçıranlar emekli olabilmek için 17 yıl bekleyecekleri için kademeli emeklilik çağrısı yapmışlardı.