Özgür Özel’den AK Parti ve MHP’ye ‘Geldiğiniz sandık sizi gönderecek’

Özgür Özel’den AK Parti ve MHP’ye ‘Geldiğiniz sandık sizi gönderecek’
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyarbakır ve Ankara Barosu hakkındaki açıklamaları nedeniyle MHP ve AK Parti’ye çağrıda bulunarak, “Korkunun ecele faydası yok. Saray rejiminin sonu geliyor. O son Atatürk’ün kemiklerini...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyarbakır ve Ankara Barosu hakkındaki açıklamaları nedeniyle MHP ve AK Parti’ye çağrıda bulunarak, “Korkunun ecele faydası yok. Saray rejiminin sonu geliyor. O son Atatürk’ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaların, bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek” dedi. Ardından Özel’e AK Parti ve MHP kanadından tehdite varan yanıtlar geldi. Bahçeli’yi eleştiren Özel’e MHP’li Büyükataman, “Ülkücü Hareket sana haddini bildirmeyi bilir” diyerek yanıt verdi.
Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamasıyla başlayan tartışmaya ilişkin “Siyaseten eceliniz gelmiştir. Tükenmektesiniz, geldiğiniz sandık sizi gönderecek. Millet bıktı, sıtkı sıyrıldı. Ramazan mübarek gününde bu kadar üslupsüz ve bu kadar rahatsız edici bir dille rahatsız edici konuların üzerinde tepinmeyi bırakın. Bundan size fayda yok” açıklamasını yaptı.
“SİVAS KATLİAMINI İFADE ETMEKTEDİR”
Devlet Bahçeli’nin Diyanet tartışmasındaki açıklamasında “Hiç kimse de Müslüman mahallesinde salyangoz satma küstahlığına, bunu da aklama ve haklı çıkarma kütüklüğüne heves etmemelidir” ifadesine dikkati çeken Özel, “Sivas katliamının olduğu gün Sivas Hakikat Gazetesi bu manşetle çıktı. AK Parti ve MHP’ye çağrıda bulunuyoruz. Bu beyhude işlerle, sadece CHP’yi ve toplumun bir kesimini şeytanlaştırarak, kendinize iktidar devşirme hevesinden vazgeçin. Bu açıklama sebepsizce yapılmadı. Bu cümle özel seçilmiş cümledir. Bu cümle, bize Sivas katliamını, azmettirici slogan cümlesini ifade etmektedir” diye konuştu.
“SARAY REJİMİ SONU GELİYOR”
Özel konuşmasının devamında, “Saray rejiminin sonu geliyor. O son Atatürk’ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaların, bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin. Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gelir, saat gibi işlemeye başlar. O saatin en kıymetli çarkları da siz olursunuz. Eğer ki koltuğunuza liyakatla oturdunuz, devletinize sadakatla çalışıyorsanız” ifadelerini kullandı.
Özel’in açıklamaları sosyal medyada büyük yankı buldu. Darbe iması yapıldığı öne sürülerek yapılan sert açıklamalar birbiri ardına geldi.