“ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ’’

“ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ’’
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda yaptığı konuşmada, cumhuriyet rejimini harf devrimi üzerinden eleştirmişti. Ünal, “Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi...

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda yaptığı konuşmada, cumhuriyet rejimini harf devrimi üzerinden eleştirmişti. Ünal, “Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” görüşünü savunmuştu.

Ünal’ın bu sözleri sosyal medyada gündem olurken, muhalefet tarafından da eleştirilmişti.

Ünal’ın sözlerine bir tepki de ittifak ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’den geldi.

ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ
MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin dünkü grup toplantısında, isim vermeden Ünal’ı sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, Ünal’ın tutumunu “özgüven eksikliği” olarak yorumladı:
“Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık Türk tarihinin ana güzergahından kategorik bir kopuş, kesif bir ayrılış, keskin bir sapış olarak görülemeyecek, asla gösterilemeyecektir. Yani Cumhuriyet şerefli geçmişimizin bir antitezi değildir. Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet’in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçe’mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir.”

MHP’Lİ VAHAPOĞLU: AĞZINIZA SAĞLIK
Bahçeli’nin Ünal’ı da hedef alan grup konuşmasını çok sayıda milletvekili ve parti yöneticisi sosyal medya hesaplarından paylaştı.

MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu ise Bahçeli’nin konuşmasının, Ünal’a yönelik eleştirilerini içeren bölümünü alıntılayarak, “Ağzınıza sağlık” paylaşımında bulundu.

AK PARTİ’DEN ‘CUMHURİYET KAZANIMLARI’ AÇIKLAMASI
Bahçeli’nin ardından akşam saatlerinde parti sözcüsü Ömer Çelik’in sosyal medya paylaşımı dikkat çekti. Çelik, “Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz milletimizin büyük tarihi içindeki en büyük kazanımlarımızdandır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Cumhurbaşkanımızın sık sık vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve daha ileri ufuklara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.