Öztrak: TELE1 dosyasından muhalefet şerhini çıkardılar

Öztrak: TELE1 dosyasından muhalefet şerhini çıkardılar
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, RTÜK’te görevli hukuk müşavirinin, TELE1’e verilen ekran karartma cezasının ardından mahkemeye sunulan dosyadan CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın koyduğu muhalefet şerhini çıkardığını...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, RTÜK’te görevli hukuk müşavirinin, TELE1’e verilen ekran karartma cezasının ardından mahkemeye sunulan dosyadan CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın koyduğu muhalefet şerhini çıkardığını söyledi. CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Öztrak, gazeteci Barış Pehlivan’ın da dünkü yazısında dile getirdiği iddia hakkında barolara çağrıda bulundu. Öztrak, şunları söyledi: “Beceriksizlikleri ifşa olmasın, eleştiri yapılmasın diyerek sosyal medyayı kararttılar. Gençlerin bir araya geldiği Ekşi Sözlük sorgusuz sualsiz erişime kapatıldı.

Yetmedi TELE1 RTÜK, eliyle karartıldı. Halk Tv’ye FOX Tv’ye cezalar yağdırıldı. O da yetmedi RTÜK’ün hukuk müşaviri TELE1 ile ilgili dosyayı mahkemeye gönderirken, RTÜK üyesi İlhan Taşcı’nın muhalefet şerhini çıkardı. Mahkemeye eksik dosya gönderdi. O hukuk müşaviri derhal görevden alınmalıdır. Baroları da o hukuk müşaviri ile ilgili göreve davet ediyorum.” Kahramanmaraşlı merkezli depremler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Öztrak “21 yıldır ülkenin başında, şimdi çıkmış, ‘Bir yıl daha bana görev verin’ diyor. Hadi oradan. Artık çek git Erdoğan” dedi.