Pakdemirli: 2153 sözleşmeli personel alımı yapacağız

Pakdemirli: 2153 sözleşmeli personel alımı yapacağız
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, duyurusunu daha önce yaptıkları 2 bin 153 sözleşmeli personel istihdamına yönelik başvuruları 15-22 Mayıs’ta alacaklarını bildirdi. Pakdemirli, 81 tarım il, 922 tarım ilçe müdürüyle...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, duyurusunu daha önce yaptıkları 2 bin 153 sözleşmeli personel istihdamına yönelik başvuruları 15-22 Mayıs’ta alacaklarını bildirdi. Pakdemirli, 81 tarım il, 922 tarım ilçe müdürüyle video konferans yöntemiyle görüştü.
Sözleşmeli personel alımına ilişkin konuşan Pakdemirli, “Daha önce açıklamış olduğumuz 2 bin 153 sözleşmeli personel alımı için başvuruları 15-22 Mayıs’ta alıyoruz.” dedi. Yatırımlar ve desteklerle Türkiye’ye güçlü bir tarım ve orman altyapısı kazandırdıklarını kaydeden Pakdemirli, bu kapsamda tarımsal hasılayı son 18 yılda 7,5 kat artırarak 275 milyar liraya çıkardıklarını anlattı.

‘ATIL ARAZİLER BELİRLENSİN’

Pilot uygulama olarak atıl durumdaki Hazine arazilerinden 14 bin dekarının, tarımsal üretime kazandırılmasını hedeflediklerini anlatan Pakdemirli, “İlçelerimizdeki atıl tarım arazilerinin belirlenmesi, bu arazilerin üretim yapmak isteyenlere kiralanması için çalışma yapmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.