Pakistan boğuluyor

Pakistan boğuluyor
Pakistan’da muson yağmurlarının yol açtığı seller nedeniyle haziran ayından bu yana ölenlerin sayısı 1033’e yükseldi. Ulusal Felaket Yönetimi yetkilileri, sadece önceki gün 119 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.BBC’ye...

Pakistan’da muson yağmurlarının yol açtığı seller nedeniyle haziran ayından bu yana ölenlerin sayısı 1033’e yükseldi. Ulusal Felaket Yönetimi yetkilileri, sadece önceki gün 119 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

BBC’ye demeç veren İçişleri Bakanı Salman Sufi, milyonlarca kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. ABD, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerin yardım fonuna katkıda bulunduğunu belirten Sufi, daha fazla uluslararası desteğe ihtiyaç olduğunu belirtti.

Sufi, “Pakistan ekonomik sorunlarla mücadele ediyordu; tam bunların üstesinden gelmek üzereyken muson felaketi başladı” dedi. Bakan, kalkınma projelerindeki fonların selden etkilenen insanların kullanımına aktarıldığını söyledi.

Pakistan’da muson yağmurları döneminde her yıl sel felaketi yaşansa da, bir bölge yetkilisi bu yılki yağmurların şimdiye kadarkilerden daha fazla olduğunu belirtti ve “İncil’deki boyutlarda sel” olarak nitelendirdi.

PAKİSTAN-TÜRKİYE ARASINDA HAVA KÖPRÜSÜ KURULDU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sana Ullah Khan ile telefonda görüştü. Selden etkilenen bölgelere insani yardımın ulaştırılması için oluşturulan hava koridorunun devam edeceğini belirten Soylu, yardım dağıtımı, çadır kentlerin oluşturulması ve sahada ihtiyaçların tespit edilmesi için AFAD Başkan Yardımcısı başkanlığında, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan 10 kişilik ekibin bölgeye gönderildiğini bildirdi.