Pakistan’da uçak düştü karaçi cehenneme döndü

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 23, 2020 / 02:09

Pakistan’da 99 kişiyi taşıyan yolcu uçağı yerleşim alanına düştü. 3 kişi sağ kurtuldu. 6 bina tamamen yıkıldı. Pilotun “Motoru kaybettik” dediği duyuldu. Ölü ve yaralıların sayısının artmasından endişe ediliyor.

Pakistan Uluslararası Havayollarının (PIA) PK 8303 sefer sayılı Lahor-Karaçi uçuşunu yapan yolcu uçağı, Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştü.
PIA Sözcüsü Abdullah Hafız, yaptığı açıklamada, Airbus A320 model uçağın 91 yolcusu ve 8 kişilik mürettebatıyla Lahor’dan havalandığını ve Karaçi Havalimanı yakınlarındaki Model Colony adındaki yerleşim alanına düştüğünü bildirdi.
Sindh Eyaleti Sağlık Bakanlığı düşen uçaktan şu ana kadar 3 kişinin sağ kurtulduğunu duyurdu.
Bakanlık kaza yerinden şu ana kadar 66 cesedin çıkarıldığını ancak hayatını kaybedenlerin yolcu mu, mahalle sakini mi olduğunun henüz belirlenemediğini açıklarken, Sağlık Bakanlığı Basın Danışmanı Miran Yusuf, kurtulanlardan birinin uçak yolcularından Bank of Punjab Genel Müdürü Zafer Mesud olduğunu söyledi.
Edhi Vakfı da 13 yolcunun cesedine ulaştıklarını, bölgede yaşayan 30 kişinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı.
PIA Genel Müdürü Arşad Malik, “Pilottan son duyduğumuz söz teknik bir arıza olduğu yönündeydi” ifadesini kullandı. Malik, “İki pist de inişe hazırdı ve kuleden inebileceği bilgisi gelmişti ancak pilot bir tur attıktan sonra inmek istemiş. Şu an teknik arızanın ne olduğunu bilmiyoruz ancak soruşturmamız sürüyor.” şeklinde konuştu.
Motoru kaybettik
Uçakla kule arasında yaşanan görüşmenin kaydı da paylaşıldı. Kuleden hemen iniş izni isteyen pilotun “Motoru kaybettik.” dediği duyulurken kuleden “Gövde üzerine iniş izninizi teyit edin.” cevabı geliyor. Kayıt pilotun yaptığı “Mayday” (İmdat) çağrısıyla sona eriyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top