“Palavrada, yalanda pik yaptınız”

“Palavrada, yalanda pik yaptınız”
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Antalya’da gerçekleştirdiği kongrede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) hedef almasına tepki gösterdi. Çoklu baro uygulamasını hatırlatan Davutoğlu,...

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Antalya’da gerçekleştirdiği kongrede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) hedef almasına tepki gösterdi. Çoklu baro uygulamasını hatırlatan Davutoğlu, “Ne yapmak istiyorsunuz? Tabipler Birliğini de mi bölelim. Baroları böldünüz de ne oldu? 50 bin avukatın olduğu İstanbul’da hepsi topu topu birkaç bin imza bile toplayacak takatiniz yok. Bu işte yıkımınızın resmidir” dedi.
Cumhur İttifakı üyesi AK Parti ve MHP’ye seslenen Davutoğlu, “Anayasa’dan, adaletten, hukuktan ve haktan niçin bu kadar korkuyorsunuz?” sorusunu yöneltti.
‘PALAVRADA PİK YAPTINIZ’
Ekonomi yönetimine ilişkin eleştirilerde bulunan Davutoğlu, “Sayın Erdoğan’ın deyimiyle ‘ekonomimiz pik yapmış durumda’. Türkçeye tercüme edelim: Yani ekonomik olarak zirvede olduğumuzu söylüyor. Demokratik olarak dünyaya ders verdiğimizi söylüyor. Bunu hangi hafta dile getiriyor üstelik biliyor musunuz?
Doların 8’e, euro’nun 9 TL’ye yürüdüğü hafta. İşsizliğin yüzde 15’e, genç işsizliğinin yüzde 27’e, geniş işsizliğin yüzde 30’a yürüdüğü hafta. Evet işte bu yönüyle ekonomisi batmış, demokrasisi çökmüş ülkelerden ayrılıyoruz. Çünkü o ülkeler en azından aynı anda yalanda, palavrada, propaganda da pik yapmıyorlar. Asgari ücretin üç çeyrek altın bile olmadığı bir ülke mi ekonomide zirveye çıkmış?” Sözlerini sarfetti.
N’OLUYORUZ’
TTB kapatılsın diyen Devlet Bahçeli’ye ve AYM Başkanı’na yüklenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya cevap veren Davutoğlu, “Bu kadar demokrasiden, liyakatten ve ciddiyetten nasibini almamış bir yaklaşım olabilir mi? Diğer ortak da boş durmuyor. O da kafayı doktorlara takmış. Saldırıp duruyor. Emin olun bilmeyen eli kanlı bir terör grubundan bahsettiğini zanneder. N’oluyoruz!” dedi.
‘HÜKÜMETİN NOTU 0’
AYM’nin oy birliğiyle verdiği Enis Berberoğlu kararına da değinen Davutoğlu, AYM’nin sadece bir milletvekili hakkında karar vermediğini aynı zamanda “hükümetin kalitesi ve demokrasi standardı” adına da “kocaman bir sıfır” notu verdiğini söyledi.

‘BAŞTAN AŞAĞI HAMASET’

Soylu’nun AYM Başkanı’na sarf ettiği sözlere de tepki gösteren Davutoğlu, “Vatandaşın güvenliğinden sorumlu bakan kalkmış AYM Başkanı ile polemiğe giriyor. Muhatabı nezaketle o seviyeye düşmemek için sessiz kalmayı tercih ediyor; ama o hala yüksek perdeden konuşmaya devam ediyor. Baştan aşağı hamaset, baştan aşağı tutarsız bir yaklaşım” ifadelerini kullandı.
DIŞ POLİTİKAYA ELEŞTİRİ
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun GKRY ziyaretine ve iki ülkenin imzaladığı anlaşmada KKTC’nin yok sayılmasına iktidarın sessiz kaldığını belirten Davutoğlu, AK Parti’yi pasif kalmakla suçladı.