Pandemi ve çip vurmazsa en az 13 bin Golf satarız

Pandemi ve çip vurmazsa en az 13 bin Golf satarız
VOLKSWAGEN’in başarılı modellerinin en başında yer alan Golf’ün 8’inci nesli Türkiye’ye 10 ay rötarlı bir şekilde geldi. Pandemide üretimlerin durması, çip krizi derken, Türkiye’de 2020 yılında 8 ay Golf satamadıklarını...

VOLKSWAGEN’in başarılı modellerinin en başında yer alan Golf’ün 8’inci nesli Türkiye’ye 10 ay rötarlı bir şekilde geldi. Pandemide üretimlerin durması, çip krizi derken, Türkiye’de 2020 yılında 8 ay Golf satamadıklarını aktaran Gino Bottaro, “10 ay gecikmeyle lansmanını yapıyoruz. Bizim için ortalamada yüzde 20’lik pazar payına sahip güçlü bir model. Geçen sene sadece 4 ay satabilmek bizi adetsel anlamda yaraladı. 10 bin adetlik bir kaybımız oldu” dedi. Bu yıl pandemi ve yarı iletken krizine bağlı üretimlerde bir aksaklık olmazsa ilk 2 aydaki performansa bağlı Türkiye’de 650 bin adedin üzerinde bir otomobil satışının olabileceğini kaydeden Bottora, “VW binek olarak yüzde 10’luk pazar payı hedefliyoruz. Bunun da yüzde 20-25’lik payının yeni Golf’ten geleceğini düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.
300 ADEDE ÖZEL FİYAT
1 ve 1.5 litre 110 ve 150 beygir gücünde eTSI (hafif hibrit) motora sahip yeni Golf’ün sadece başlangıç seviyesinde manuel şanzımanlı 1 litre TSI motoru bulunuyor. Gino Bottaro, yeni Golf satışlarında manuel şanzımanlı versiyonunun oranının yüzde 5 olacağını, bu doğrultuda Almanya’ya sipariş geçtiklerini belirterek, “Bunun da büyük kısmını ilk etapta alıyoruz. Manuel şanzımanlı aracımızın fiyatı 223.500 TL. Biz lansmana özel 300 araç için bu fiyatı 196.900 TL’ye çektik. Bu araçların bir kısmı geldi, bir kısmı yolda, bir kısmı ise üretimde. Çok yoğun bir talep var” dedi.