Pankart savaşları

Pankart savaşları
Türkiye’nin dört bir yanındaki “128 milyar dolar nerede” pankartlarının indirilmesi karşısında CHP, AK Parti Karaman İl Başkanlığı’na asılan “Love Erdoğan” afişinin indirilmesi için başvurdu. Kendi “128 milyar...

Türkiye’nin dört bir yanındaki “128 milyar dolar nerede” pankartlarının indirilmesi karşısında CHP, AK Parti Karaman İl Başkanlığı’na asılan “Love Erdoğan” afişinin indirilmesi için başvurdu. Kendi “128 milyar dolar nerede” pankartlarının polis tarafından indirildiğini aktaran CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, “Korona önlemleri kapsamında pankart asmanın, bildiri dağıtmanın bir ay yasaklandığını söylediler. Biz de pankartı indirdik. Bize tebligat yapıldığı gün Karaman AKP il binasında ‘Love Erdoğan’ afişi asılıydı. Onlara bir tebligat yapılmadı. Biz ertesi gün bu afişe itiraz ettik. Dün akşam saatlerinde o afişin oradan indirilmesini sağladık" dedi.

Edirne’de, CHP İl Başkanlığı’na asılan ve üzerinde sadece “128” yazan pankart valilik kararı ile indirildi. Valilik kararını paylaşan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Lebaleb kongreler değil afiş asmak virüsü yayıyormuş. ‘128 milyar dolar nerede’ sorusuna yanıt veremeyen AKP, çareyi pankart yasağında buldu. Edirne Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirde pankart ve afiş asılmasını yasakladı” ifadelerini kullandı.

Polis geldi, pankart uçtu

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nda afiş, içi helyum dolu balonlara bağlandı. Polis afişi almaya geldiğinde, balonların ipi kesildi. Polisin “Afiş nerede” olduğuna sorunca “Uçtu” yanıtı verildi.