Papa’dan savaşa, “Kırmızı Başlıklı Kız” benzetmesi

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 15, 2022 / 12:16

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, 24 Şubat’tan önce ismini paylaşmadığı bir devlet başkanıyla konuşmasına atıfta bulunarak, Moskova’nın Ukrayna’yı işgali “belki bir şekilde provoke edilmiştir” dedi.

Papa’nın, Roma’da Cizvitliler tarafından çıkarılan La Civiltà Cattolica gazetesine geçen ay açıklama yaptığı ve haberin dün yayımlandığı belirtildi. “Kırmızı Başlıklı Kız şablonundan uzaklaşmalıyız. Bu hikayede Kırmızı Başlıklı kız iyi, kurt ise kötüdür” diyen Papa, “Küresel bir şey ortaya çıkıyor ve her şey birbirine dolaşmış durumda” açıklamasını yaptı.

İşgalden birkaç ay önce ismini paylaşmadığı bir devlet lideriyle konuştuğunu ifade eden Papa Francesco, “Az konuşan, ama çok bilgili bir adamdı. Bana NATO’nun hamlelerinin kendisini çok endişelendirdiğini söyledi. Nedenini sordum. ‘Rusya’nın kapısında havlıyorlar. Rusların emperyal olduklarını ve yabancı güçlerin onlara yaklaşmasını kabul etmeyeceklerini anlamıyorlar’ cevabını verdi” aktarımında bulundu. Papa, “Bu savaş belki de provoke edildi veya önlenmedi” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top