Para hayır hasenata gidiyor

Para hayır hasenata gidiyor
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel›in Borsa İstanbul’dan 18 bin liralık huzur hakkı aldığını söylediği Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ücreti aldığını doğrulayarak, bu ücreti “hayır işleri”...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel›in Borsa İstanbul’dan 18 bin liralık huzur hakkı aldığını söylediği Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ücreti aldığını doğrulayarak, bu ücreti “hayır işleri” için kullandığını ifade etti.
Altun’un yazdığı “Hayra hasenata harcadım” WhatsApp yazışmasını, Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan paylaştı.
Kaplan, Altun’un özel whatsapp grubundan yaptığı açıklamayı, kendisinden izin alarak paylaştığını belirtti.
Buna göre Fahrettin Altun, beş maaş almadıklarını, eşi Fatmanur Altun’un da tek maaş aldığını anlattı. Altun, Borsa İstanbul›dan “huzur hakkı” maaşı bağlandığını kabul etti ancak bunu hayır işlerine harcadığını söyledi.
TEK KURUŞUNA DOKUNMADIM
Fahrettin Altun “Beş maaş yalanını ifşa etmem lazım!” diyerek şu cümleleri kullandı: 
“Benim tek bir maaşım var. 2 yıldır Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi olarak aldığım huzur hakkının tek bir kuruşuna dokunmadım. Hayra hasenata harcadım. Bu söylenmez biliyorum. Ama bana, aileme demediklerini bırakmadılar. Bir de Manas Üniversitesi var. Malumunuz, bu güzide üniversitenin mütevelli heyet başkanlığını yapıyorum. Bu görev ücretli bir görev değil. Dolayısıyla bu görev karşılığında tek bir kuruş almadım!”
EŞİM SADECE MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÜCRET ALIYOR
Altun eşi Fatmanur Altun’un maaşı hakkında da şöyle dedi: “Eşim de sadece Marmara Üniversitesi›nden ücret alıyor. THY Yönetim Kurulu Üyeliği›nden herhangi bir ücret almıyor. Bunu aylar önce ilan etti ama yine devam ettiler yalana. Şahsıma ve aileme karşı yürütülen ve neredeyse her ay yeni yalanlarla hortlatılan itibarsızlaştırma kampanyası bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Biz bu yola, bu davaya baş koyduk. Bu yalanlar kanımıza dokunsa da bizi kamçılıyor.” 
THY FAALİYET RAPORU ALTUN’U YALANLADI
Fahrettin Altun, “Eşim sadece Marmara Üniversitesi›nden maaş alıyor. THY yönetim kurulu üyeliğinden herhangi bir ücret almıyor” iddiasında bulunmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporunda Fatmanur Altun’un ücret aldığı ortaya çıktı.
THY’nin 1 Ocak-31 Aralık dönemine ilişkin yönetim kurulu faaliyet raporunun “Mali Haklar” bölümünde Fatmanur Altun’un da aralarında bulunduğu icra ve yönetim kurulu üyelerine ödeme yapıldığı ifade edildi. Raporda söz konusu üyelere huzur hakkı yerine ikramiye ödendiği ifade edilirken, toplam ücretin 25 milyon 224 bin 200 TL olduğu belirtildi.
FATMANUR ALTUN “FERAGAT ETTİM” DEDİ
Eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt veren Fatmanur Altun, “Evet, bir ücret var. Aylık 20 bin TL ve ben kamu namına o ücretten gönül rızamla feragat ettim. Böyle bir ücretten feragat etmiş olabileceğim aklınıza hiç yatmıyor değil mi? ‘İBB›de bile tek kurum, 3 maaş’ düzeni varken, aklınızın almaması normal” diyerek mesajının sonuna, “Bu arada CHP’de tecavüz var” notunu ekledi.

DAHA ÖNCE “DANIŞMANLIK ÜCRETİ GİBİ” DEMİŞTİ

Fatmanur Altun 1 Ağustos 2019’da THY’deki maaşına yönelik yaptığı açıklamada, “Mesleki bilgimden istifade etmek isteyen THY’nin yönetimine 1.5 yıl önce katıldım. Pek çok meslektaşımın icra ettiği danışmanlıklardan farkı yok bunun. Çalışıyorum, bilgimi/birikimimi ortaya koyuyorum. Kimsenin hakkını gaspetmiyorum. Kara çalmak değil mi bu?” demişti.