PARAMETRELER NEDEN DEĞİŞTİ?

PARAMETRELER NEDEN DEĞİŞTİ?
Sağlık Bakanlığı’nın günlük olarak açıkladığı koronavirüs tablosundaki parametre değişiklikleri tartışma yaratırken, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kara,...

Sağlık Bakanlığı’nın günlük olarak açıkladığı koronavirüs tablosundaki parametre değişiklikleri tartışma yaratırken, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kara, “Yoğun bakım hasta sayısının artık neden verilmediğini kesin net olarak bilmiyorum” ifadelerini kullandı.
Tabloya ‘ağır hasta sayısı’ bilgisi ilk kez eklenirken, ‘yoğun bakım ve entübe hasta sayısı’ tablodan çıkartıldı. Bu tabloda ‘ağır hasta sayısı’nın neye karşılık geldiği açıklanmaması sebebiyle kamuoyunda tartışmalara neden oldu.
Konuya ilişkin canlı yayında konuşan Prof. Dr. Kara, şunları söyledi:
“Bir kısmı çok klinik tablosu ağır olmayan hastalar olabiliyordu. Servisteki hastanın da durumu ağır olabiliyordu. O nedenle ben açıkçası, ağır hastaların verildiğini düşünüyorum. Ama bunda kesin bir şey söylemem çok mümkün değil.”