Paramount’un sürpriz misafiri

Paramount’un sürpriz misafiri
CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan geceliği 106 bin lira olan Paramount Otel iddiası… Başarır, Sezgin Baran Korkmaz’ın ‘çöktüğü’ iddia edilen otelde, Başbakan olduğu dönemde Binali Yıldırım’ın ailesi ile bir...

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan geceliği 106 bin lira olan Paramount Otel iddiası… Başarır, Sezgin Baran Korkmaz’ın ‘çöktüğü’ iddia edilen otelde, Başbakan olduğu dönemde Binali Yıldırım’ın ailesi ile bir hafta kaldığını açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın Paramount Otel’de kaldığını, Halk TV’de Fatih Ertürk’ün sunduğu canlı yayında anlattı.
Başarır, 2017 Ağustos ayının sonunda Binali Yıldırım’ın ailesiyle birlikte bir hafta Paramount Otel’de kaldığını söyledi. CHP’li Başarır, “Otele çöküldü denilen tarihte kalınmış” diyerek tarihe dikkat çekti:
BAŞBAKAN İKEN
“Binali Yıldırım ailesiyle birlikte kalıyor. O dönemin Başbakanı. Telefon sinyalleri de güvenlik kameraları da hepsi bunu teyit edecektir kendisi de bunu doğrulayacaktır. Geceliği 106 bin lira olduğu söyleniyor. Orada bir mahkeme başkanı da kalmıştı, o da ‘Kendi cebimden 35 bin lira ödedim’ demişti.”
HER TARAFI YANLIŞ
Ali Mahir Başarır bir süredir gündemde olan otelle ilgili çalışma yaptığını anlatırken, otel yöneticileri ve çalışanları konuştuğunu, başlarına bir iş gelebileceğinden endişe ettiği için isim vermeyeceğini anlatırken Binali Yıldırım’ı eleştirdi:
“Bu ülkenin başbakanından bahsediyoruz. Şaibeli bir otelde ne işi var? Otelin kamera kayıtları Binali Bey’in cep telefonu sinyalleri vardır, korumasının telefonunun sinyalleri vardır. Hepsi araştırılmalı. Kendi parasıyla kalmış olsa bile her tarafı yanlış. Kendisinin verebileceği bir para değil. Servetiyle ilgili büyük iddialar var. Oğluyla ilgili kendisiyle ilgili. Şu an milletvekili, bunlar araştırılmalı. SBK’nın sahipliğini yaptığı bir otelde başbakan olarak kalması
araştırılmalı.”

Kirli ilişkilerle el değiştirdiği söylenen otel siyasetin de merkezinde

Kara para aklama ve ABD Hazinesi’ni dolandırma suçlamasıyla ABD’nin isteğiyle Avusturya’nın Wels kentinde yakalanan Sezgin Baran Korkmaz’ın ‘çöktüğü’ iddia edilen Paramount Otel’de siyaset, yargı ve medya dünyasından insanların kaldığını, suç örgütü lideri Sedat Peker açıklamıştı. 
Ardından Habertürk programcısı Veyis Ateş, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, gazeteci Cem Küçük, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Beyaz TV’de programcısı Tahir Sarıkaya, Soylu’nun eski Koruma Müdürü Ekrem Güler’in de bu otelde kaldığı ortaya çıkmıştı.