Parası olana yasak yok

Parası olana yasak yok
Bilim insanları, yarıyıl tatilindeki hareketliliğin korona ile mücadeleye zarar vereceği endişesiyle defalarca uyarılarda bulunmasına rağmen Bursa Uludağ’da verilen bir partiye katılanlar, hem kendilerinin hem de toplumun sağlığını...

Bilim insanları, yarıyıl tatilindeki hareketliliğin korona ile mücadeleye zarar vereceği endişesiyle defalarca uyarılarda bulunmasına rağmen Bursa Uludağ’da verilen bir partiye katılanlar, hem kendilerinin hem de toplumun sağlığını hiçe saydılar. Partide ne sosyal mesafeye dikkat edildi ne de maske takma kuralına uyuldu.
İçişleri Bakanlığı, salgın kurallarına uyularak kayak yapılabileceğini bildirirken 23 günlük tatili fırsat bilenler kayak merkezlerine akın ettiler. Uludağ’daki otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Plandöken’de doluluk oranı yüzde 70’i, Bolu Kartalkaya’da yüzde 65’i aştı. Kayseri Erciyes de tatilcilerin tercih ettiği alanlardan oldu.
Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da tatilcilerin bazıları, pandemi koşullarını hiçe sayan eğlencelerde bir araya geldiler. Gündüzleri kayak pistlerinde tedbir alınsa da gece eğlencelerinde mask ve mesafe kurallarına uyulmadığı ortaya çıktı.
Sağlık koşullarını hiçe sayanlar, buna ilişkin görüntüleri sosyal medyada paylaşmakta da sakınca görmediler.
Geçen hafta Uludağ’da bir otelin terasında parti yapan gruba ve otel işletmecilerine 76 bin 380 lira ceza kesilmişti.