Paris İklim Anlaşması ekimde TBMM’ye geliyor

Paris İklim Anlaşması ekimde TBMM’ye geliyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, iklim değişikliğine karşı mücadelenin önemine değinerek, “Paris İklim Anlaşması’nı önümüzdeki ay Meclis onayına sunmayı planlıyoruz” dedi....

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, iklim değişikliğine karşı mücadelenin önemine değinerek, “Paris İklim Anlaşması’nı önümüzdeki ay Meclis onayına sunmayı planlıyoruz” dedi. Erdoğan, “Tabiata en büyük zararı kim verdiyse, doğal kaynakları kim vahşice sömürdüyse iklim değişikliğiyle mücadeleye en büyük katkıyı da onlar yapmalıdır” ifadesini kullandı.
Erdoğan, “Dünya mülteci krizine çözüm bulamadı. İklim krizinden kaynaklı göçle nasıl mücadele edecek?” diye sordu ve ekledi:
“Dünya beşten büyüktür tespitini iklim değişikliği konusuna da uyarlıyorum. Tabiata en büyük zararı kim verdiyse, doğal kaynakları kim vahşice sömürdüyse iklim değişikliğiyle mücadeleye en büyük katkıyı da onlar yapmalıdır.”
Afganistan’dan yeni bir göç akını ihtimaliyle karşı karşıya olunduğunu da belirten Erdoğan, “Artık yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkanımız ne de tahammülümüz var” dedi.