Paris saldırganı, yeniden cezaevine gönderildi

Paris saldırganı, yeniden cezaevine gönderildi
Fransa’nın başkenti Paris’te cuma günü Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ve ardından bir berber dükkanına silahlı saldırı düzenleyerek üç kişiyi öldüren William M, psikiyatri kliniğinden yeniden cezaevine gönderildi.AFP...

Fransa’nın başkenti Paris’te cuma günü Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ve ardından bir berber dükkanına silahlı saldırı düzenleyerek üç kişiyi öldüren William M, psikiyatri kliniğinden yeniden cezaevine gönderildi.

AFP haber ajansına konuşan yargı kaynakları, “Yabancılara karşı patolojik bir nefret beslediğini” itiraf eden 69 yaşındaki şüphelinin, psikiyatri kliniğinde geçirdiği bir günün ardından hâkim karşısına çıkarıldığını bildirdi. Şüpheli, ırk, etnisite, milliyet ve dini inanç temelinde cinayet, cinayete teşebbüs ve yasa dışı silah edinme ve bulundurma suçlamalarıyla tutuklu yargılanmak üzere yeniden cezaevine gönderildi.

Paris’te Kürt nüfusun yoğun olduğu 10. bölgede düzenlenen saldırıda üç kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan birinin taburcu edildiği, diğer ikisinin de hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.