Paris’in sosyalist başkanı zirveye aday

Paris’in sosyalist başkanı zirveye aday
Paris’in sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Nisan 2022’de cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını açıkladı.Hidalgo, Rouen kentinde yaptığı açıklamada adaylığını “tüm çocuklarımıza bir gelecek sunmak”...

Paris’in sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Nisan 2022’de cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını açıkladı.
Hidalgo, Rouen kentinde yaptığı açıklamada adaylığını “tüm çocuklarımıza bir gelecek sunmak” sözleriyle duyurdu. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u eleştiren Hidalgo, “Bizi birleştirmesi beklenen 5 yıllık cumhurbaşkanlığı dönemi hiç olmadığı kadar böldü. Sosyal sorunları çözmesi bekleniyordu ama daha da kötüleştirdi. Yeryüzünü koruması bekleniyordu ancak ekolojiye sırtını döndü» dedi.
İklim ve sağlık alanındaki krizlerin sistemi kırılgan hale getirdiğini belirten Hidalgo, yeni bir başlangıç yapılması gerektiğini söyledi. İspanyol asıllı olan Hidalgo, konuşmasında Fransa’daki tüm çocukların kendisine sunulduğu gibi eşit şansa sahip olması gerektiğini vurguladı.
PARİS’İN İLK KADIN BAŞKANI
Fransa’da 2014 seçimlerini kazanarak Paris Belediyesinin ilk kadın başkanı olan Hidalgo’nun seçimlerde geniş kesimlerden destek görmesi zayıf bir ihtimal olarak görülüyor. Kamuoyu araştırmaları Hidalgo’nun yüzde 9 civarında oy olabileceğine işaret ediyor.
Ayrıca siyasi analistler, Hidalgo’nun bölünmüş halde olan sol cepheyi birleştirebileceğinin de zor olduğunu söylüyor.
Hidalgo’nun, Sosyalist Parti’den aday olmak isteyenler arasında eylül ayı sonunda yapılacak oylamada galip gelerek partinin resmi adayı olması bekleniyor. Fransız basını, parti lideri Olivier Faure’nin Hidalgo’yu desteklediğini belirtiyor.
Seçimin favorileri arasında gösterilen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron henüz adaylığını açıklamadı.
Bir diğer favori, aşırı sağcı Marine Le Pen ise cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanmak için partisi Ulusal Birlik’in başkanlığını bırakmıştı.