Parkta dehşet

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 13, 2020 / 06:36

İstanbul Şişli’deki Maçka Parkı›nda bir sağlık çalışanı tartıştığı kişi tarafından içki şişesiyle ağır yaralandı. Kanlar içerisinde kalan sağlık çalışanı Süleyman Dönmezler hastanede tedavi altına alınırken, sağlık çalışanının içki şişesiyle boğazını kesen zanlı yakalandı. Gözaltına alınan zanlı Emrah Danışman›ın çok sayıda suç kaydının olduğu öğrenildi.

Korkunç olay, Şişli’de bulunan Maçka Parkı İTÜ karşısında meydana geldi. Doktor Süleyman Dönmezler parka geldikten bir süre sonra kimliği belirsiz bir kişiyle henüz bilinmeyen bir sebeple tartıştı. Tartıştığı şahıs daha sonra elinde içki şişesiyle Dönmezler’in yanına geldi ve kırdığı şişeyle ona saldırdı. Dönmez, başına ve boğazına aldığı kırık işçi şişesi darbeleri sonucu kanlar içerisinde kaldı.
İLK MÜDAHALEYİ ARKADAŞLARI YAPTI
Boğazı kesilen Süleyman Dönmezler’in doktor arkadaşları panik içerisinde imdat çığlıkları atmaya başladı. Vatandaşların araya girmesiyle şahıs olay yerinden kaçtı. Dönmezler’in doktor arkadaşları ilk müdahaleyi yaparken, vatandaşlar da sağlık ekipleri ve polise ihbarda bulundu. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Dönmezler’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
ZANLI SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Doktorun kafasında içki şişesi parçalayıp, boğazını kesen şahsın Emrah Danışman (32) olduğu tespit edildi. Kimliği belirlenen şahıs, annesinin evinde yakalanarak, gözaltına alındı.
Danışman’ın kasten yaralama suçundan 5, mala zarar verme suçundan 1, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan 1 adet suç kaydı olduğu tespit edildi.
İFADESİ KAN DONDURDU
Şişli Asayiş Büro Amirliği›ne götürülen ve alkollü olduğu belirlenen Emrah Danışman›ın, «Hiç tanımıyorum. Yanlarından geçerken bana küfür etti. Ben de elimde bulunan bira şişesini kırarak önce boğazına daha sonra da yüzüne ve kollarına doğru vurmaya başladım. Sonra da otobüse binerek annemin evine gittim» dediği öğrenildi.
‹EMNİYET VE BELEDİYE İŞ BİRLİĞİ YAPABİLİR›
Yaşanan vahşetin ardından daha önce benzer vakaların yaşandığı Maçka Parkı ile birlikte kentlerin merkezindeki dinlenme alanlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.
9 yıl önce de bir kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü Maçka Parkı, geçen yıl 19 Temmuz’da da kâbus anlarına sahne olmuştu. Kapkaça uğrayan genç kadını çevredekiler kurtarmıştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top