Parti bir yana pandemi bir yana

Parti bir yana pandemi bir yana
AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi salgına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Ankara Spor Salonu’nda düzenlendi. Daha önce illerde yapılan AK Parti kongreleri çokça eleştirilmiş, hatta bu...

AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi salgına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Ankara Spor Salonu’nda düzenlendi. Daha önce illerde yapılan AK Parti kongreleri çokça eleştirilmiş, hatta bu illerde vaka sayılarında artış gözlenmişti. Erdoğan da kongrelerdeki kalabalığa “lebaleb” diyerek işaret etmişti.
Dünkü “lebaleb” kongrede de yine sosyal mesafeye uyulmadığı görüldü. Kongrenin ülkeye, millete, partiye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, iki dönemdir Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Lütfiye Selva Çam’a şahsı, eşi ve millet adına teşekkür etti.

Salgında son 24 saat: 13 bin vaka, 64 vefat

Türkiye’de son 24 saatte 139 bin 429 Covid-19 testi yapıldı, 13 bin 215 kişinin testi pozitif çıktı, 64 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 1239 oldu, 8 bin 106 kişinin tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 632 bin 30’a yükseldi.
TÜRKİYE’DE YAPILAN AŞI SAYISI 10 MİLYONU GEÇTİ
Sağlık Bakanlığı, Covid-19 ile mücadele kapsamında birinci ve ikinci doz aşı olanların toplam sayısının 10 milyonu geçtiğini bildirdi. Verilere göre, birinci doz aşı uygulanan kişi sayısı 7 milyon 570 bin 595 oldu. İkinci doz aşıyı yaptıranların sayısı 2 milyon 442 bin 353 olarak açıklandı.

Aç-kapa yapmak tehlikeli

Dünyada şimdiye dek 117,4 milyon vaka ve 2,6 milyon can kaybı kayıtlara geçti. Koronavirüsün en ağır yaraları açtığı ülkelerin başında ABD geliyor. Hem vaka hem de ölü sayısında zirvede olan ABD’de, 29,6 milyon vaka ve 537 bin can kaybı görüldü. Aşılama kampanyalarıyla birlikte ülkeler koronavirüs kısıtlamalarını kaldırma planları yapsa da Türkiye’de olduğu gibi dünyada da bu konu tartışma yaratmaya devam ediyor. ABD’de başta Texas ve Mississippi eyaletleri olmak üzere maske yasağını kaldıran bölgeler fitili ateşledi. Başkan Biden, göreve geldiğinden beri en çok önem verdiği konulardan olan maske kullanımının kaldırılmasıyla söz konusu eyalet yönetimlerine ağır eleştiriler yöneltti.
‘BİRAZ DAHA DAYANMAMIZ GEREK’
Bu tartışmaya ABD’de salgınla mücadelenin en önemli isimlerinden ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci de katıldı. Kısıtlamaları kaldırmak için henüz çok erken olduğunu belirten Dr. Fauci, “Doğru yolda ilerliyoruz ancak biraz daha dayanmamız gerek. Bu sonsuza kadar sürmeyecek. Yeterince insanın aşılanması gerekiyor. Kısıtlamaları aç-kapa yapmak yeni bir dalga yaratma tehlikesi doğuruyor” dedi.