“Paşinyan, Türkiye’nin çıkarlarına hizmet ediyor”

“Paşinyan, Türkiye’nin çıkarlarına hizmet ediyor”
Türkiye ve Ermenistan arasında normalleşme görüşmeleri sürerken Ermenistan’ın eski Savunma Bakanı ve muhalefet lideri Seyran Ohanyan, Türkiye politikasıyla ilgili hükümete sert eleştiriler yöneltti.2008-2016 arasında savunma...

Türkiye ve Ermenistan arasında normalleşme görüşmeleri sürerken Ermenistan’ın eski Savunma Bakanı ve muhalefet lideri Seyran Ohanyan, Türkiye politikasıyla ilgili hükümete sert eleştiriler yöneltti.

2008-2016 arasında savunma bakanlığı görevini yürüten ve halen milletvekili olan Ohanyan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı “Türkiye ve Azerbaycan’ın neredeyse tüm taleplerini kabul etmekle” suçladı. Dün düzenlediği toplantıda konuşan eski bakan, Paşinyan›ın “Zengezur Koridoru” dışındaki tüm talepleri kabul ederek Ermenistan›ın değil Türkiye›nin çıkarlarına hizmet ettiğini savundu.

Ohanyan, “Paşinyan kendi iktidarını sürdürmek için Brüksel ve Moskova arasında oyun oynayarak Ermenistan›ı çok zor bir duruma sokuyor ve ülkeyi jeopolitik çatışmaların sahnesine dönüştürüyor” ifadelerini kullandı.