Patara’da 1900 yaşında kadın heykeli bulundu

Patara’da 1900 yaşında kadın heykeli bulundu
Antalya’nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti’nde başlatılan çalışmalarda, 1900 yıllık kadın heykeli bulundu. Antik kentin tiyatro sahne binası kazılarında bulunan heykelle birlikte kazılarda ortaya çıkarılan heykel sayısı...

Antalya’nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti’nde başlatılan çalışmalarda, 1900 yıllık kadın heykeli bulundu. Antik kentin tiyatro sahne binası kazılarında bulunan heykelle birlikte kazılarda ortaya çıkarılan heykel sayısı 10’u geçti. Çalışmayı yürüten Prof. Dr. Havva İşkan Işık, antik Likya’dan günümüze kalan heykel sayısının çok az olması nedeniyle, bulunan her heykel kalıntısının Likya arkeolojisi için çok kıymetli olduğunu söyledi.
YÜKSEKLİĞİ 1.57 METRE
Ortaya çıkan heykelin, son derece iyi durumda bulunduğunu ve kaliteli mermerden yapıldığını belirten Prof. Dr. Işık, heykelin mevcut yüksekliğinin 1.57 metre olduğunu ifade etti. Işık, başı bulunmayan Roma dönemine ait heykelin, başıyla birlikte düşünüldüğünde gerçek bir kadın boyu yüksekliğinde tasarlandığını kaydetti. Prof. Dr. Işık, arkeolojide ‘Küçük Herkulaneumlu’ olarak bilinen çok tanınmış bir heykel tipine ait olduğunu vurguladı.