Patara’ya mektuplar kitapta toplanacak

Patara’ya mektuplar  kitapta toplanacak
Likya Birliği’nin oy hakkına sahip 16 şehrinden biri olan Patara Antik Kenti ile ilgili farklı bir projeye imza atıldı. Antik kent için el yazılarıyla yazılacak mektuplar arasından seçilecek olanlar, yıl sonunda bir kitapta toplanacak.Patara...

Likya Birliği’nin oy hakkına sahip 16 şehrinden biri olan Patara Antik Kenti ile ilgili farklı bir projeye imza atıldı. Antik kent için el yazılarıyla yazılacak mektuplar arasından seçilecek olanlar, yıl sonunda bir kitapta toplanacak.
Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, “Özellikle toplumun büyük kesiminin mektup yazmayı unuttuğunu fark ediyorum. İnsanlar arasındaki iletişimin çok donuk, özensiz ve dijital ortamda gerçekleştiğine tanık oluyorum. Bu güzel geleneği yeniden canlandırmak çok heyecan verici olacak. Patara’yı gördüklerinde neler hissettiklerini anlatmak isteyenler ya da kenti görmemiş ama hayallerindeki Patara’yı ifade etmek isteyenler bize mektuplarını yollayabilir” diye konuştu.
PTT İLE ULAŞTIRILACAK
Antik kenti gördüklerinde neler hissettiklerini anlatmak isteyenlerle kentle henüz tanışmamış ama hayallerindeki Patara’yı ifade etmek isteyenler, el yazılarıyla yazdıkları mektupları PTT şubelerinden temin edebilecekleri, üzerinde antik kentin fotoğraflarının yer aldığı zarf ve pulla gönderebilecek.