Paylan: Yedi yıldır aynı teklifi veriyorum, böyle bir lince maruz kalmadım

Paylan: Yedi yıldır aynı teklifi veriyorum, böyle bir lince maruz kalmadım
“Ermeni soykırımının tanınmasına ilişkin” kanun teklifi sunduğu için hedef gösterilen HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Yedi yıldır aynı teklifi veriyorum, böyle bir lince maruz kalmadım” dedi.İYİ Parti Genel...

“Ermeni soykırımının tanınmasına ilişkin” kanun teklifi sunduğu için hedef gösterilen HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Yedi yıldır aynı teklifi veriyorum, böyle bir lince maruz kalmadım” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, teklifi ‘hadsizlik’ olarak nitelerken “Büyük Türk Milleti’nin gurur duyulacak bir tarihi vardır” demişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Paylan’a tepki gösterenler isimler arasındaydı. Öztrak, Twitter hesabından HDP’li vekile isim vermeden çıkışmıştı: “Herkes kendi işine baksın. Tarihçi kendi işini, siyasetçi kendi işini yapsın. Tarihte nelerin yaşandığına siyasetçiler değil, tarihçiler karar verir.”

‘BEN DEĞİŞMEDİM, TÜRKİYE DEĞİŞTİ‘
BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a konuşan Paylan, tepkilerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Ben 2015 yılında milletvekili oldum ve milletvekili olduğumdan bu yana yedi yıldır aynı teklifi veriyorum. Sadece yılı güncelliyorum. Yedi yıldır böyle bir lince maruz kalmadım. Her yıl Cumhurbaşkanı'nın taziye dilediği bir konuyla ilgili benim tanımlamam bu şekilde oluyor. Ben değişmedim, demek ki Türkiye değişti. Geçmişle yüzleşmeyle ilgili pek çok adımlar atılıyordu. Ama şimdi geçmişle yüzleşme defterini de kapatmış Türkiye. Eşit, adil bir gelecek defterini de kapatmış demek ki.”