Pazar olmadan açıkla

Pazar olmadan açıkla
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker’in bir siyasetçiye “her ay 10 bin dolar gönderdiği” iddiasıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker’in bir siyasetçiye “her ay 10 bin dolar gönderdiği” iddiasıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop arasındaki polemik devam ediyor.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bunu açıklayacak olan ben değilim. Muhatap değilim” dedi.
Şentop, “Konu 10 bin dolar alan siyasetçi kimdir, bunu kim açıklamanın ötesine geçerek beni itham eden bir iftirada bulunmuştur. Bu kişinin siyasi bunaklık içerisinde olduğu veya bilerek kasten yapıyor ise bunun haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyledim. Bunu bilen de ben değilim açıklayacak olan da ben değilim. Ben de 10 bin dolar alan kimdir, açıklansın diyorum” diye konuştu.
PEKER AÇIKLAMADAN SEN AÇIKLA
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “10 bin dolar alan siyasetçi kim?” sorusunu yinelerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrı yaptı.
Özel, Soylu’ya “10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklayacak mafya lideri, herkes onu bekliyor. Ey Süleyman Soylu, pazar olmadan sen açıkla ki mafya liderinin sözünün kıymeti olmasın. Susuyorsun TCK’ya göre suç işliyorsun. Mafya liderine de popülarite kazandırıyorsun. Sen konuş, hem iddia ortaya atıyorsun hem suçu suçluyu gizliyorsun. Bütün dünyaya rezil olmuş durumdayız. Bunu Türkiye’ye yapmaya kimsenin hakkı yok.” sözleriyle çağrı yaptı.