Pazardaki kısıtlama kaldırıldı

Pazardaki kısıtlama kaldırıldı
İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında valiliklere, pazar yerleriyle ilgili genelge gönderdi. Genelgede, 11 Mayıs’tan itibaren pazarlara ilişkin Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda ilgili bakanlıklarca...

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında valiliklere, pazar yerleriyle ilgili genelge gönderdi. Genelgede, 11 Mayıs’tan itibaren pazarlara ilişkin Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda ilgili bakanlıklarca belirlenen kurallara da yer verildi. İl, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazar yerlerinde giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye/nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışına getirilen kısıtlama kaldırıldı.
MASKE KURALI DEVAM
Pazar yerlerinde anılan malzemelerin satışını yapacak pazarcılar, daha önceki yayımlanan genelgelerle mevcut pazar yerleri için getirilen her bir satış yeri (tezgah/sergi) arasında en az 3 metre mesafe olması şartı, esnafın ağız ve burnunu kapatacak şekilde maske kullanması tedbirleri başta olmak üzere belirlenen tüm kurallara uyacak.
Bu kapsamda, valilikler ve kaymakamlıklar il, ilçe ve beldelerde mahalle/semt pazar yerlerinde 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 09.00 itibarıyla giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye/nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının yapılabilmesi için Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca gerekli kararları alacak. Bakanlık valiliklerden, daha önceki genelgelerle getirilen kurallar doğrultusunda uygulamanın eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesini ve pazarların sürekli denetlenmesini istedi.