Pekcan’a sorulmayan İmamoğlu’na soruldu

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 18, 2021 / 08:58

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın kendi bakanlığına yüksek fiyattan dezenfektan satmasına açılmayan soruşturma Ekrem İmamoğluna açıldı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB yönetimi tarafından «bazı hizmet alım ihalelerinde usulsüzlük yapılarak kamu zararına sebep olunduğu» iddiaları üzerine araştırma- ön inceleme onayı gereğince mülkiye müfettişi görevlendirildiğini bildirdi.
Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bahse konu şikayetin somut bir ihaleye ait olması ve kamu zararına sebep olunduğuna dair iddialar içermesi sebebiyle müfettiş tarafından bilirkişi görevlendirmesi yapılmış olup, benzer tüm iddialarda olduğu gibi, bahse konu iddialarla ilgili olarak da 4483 sayılı Kanun gereğince rutin süreç devam etmektedir.”
İmamoğlu, ön inceleme kapsamında 3 Mayıs’ta müfettişlere gönderdiği savunma dilekçesinde, belediye başkanı olarak “harcama ve ihale yetkilisi’ sıfatlarının bulunmadığını belirtti.
İmamoğlu hakkında daha önce de «Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde vyürürken ellerini arkasından bağlayıp saygısızlık yapmak» ve «görevden uzaklaştırılan HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övmek” iddialarıyla ön inceleme başlatılmış, ancak İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermemişti.

‘175 TL’LİK DEZENFEKTANLA ALAKASI BULUNMAMAKTADIR’

İBB Sözcüsü Murat Ongun, “İBB’nin aldığı ve Başkan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yeni bir soruşturma hazırlığına konu olan dezenfektanın gerçek litre fiyatı 3.70 TL’dir. Kür halindedir, 1 litreden 20 litre dezenfektan elde edilir. Bazı bakanlıkların 175 TL’ye aldığı dezenfektanlarla da ilgisi bulunmamaktadır” sözleriyle ön incelemeye tepki gösterdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top