Peker için ağırlaştırılmış müebbet istendi

Peker için ağırlaştırılmış müebbet istendi
Seçim döneminde AK Parti adına miting bile yapan suç örgütü lideri Sedat Peker hakkındaki soruşturma tamamlandı.Sedat Peker ve lideri olduğu belirtilen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili 26'sı tutuklu 92...

Seçim döneminde AK Parti adına miting bile yapan suç örgütü lideri Sedat Peker hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Sedat Peker ve lideri olduğu belirtilen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili 26'sı tutuklu 92 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Peker hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve 392 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Bu çerçevede Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede; 30 kişi mağdur, Çekmeköy'de 31 Ağustos 2017'de silahlı saldırı sonucu öldürülen Cahit Çetin ise maktul olarak yer aldı.

İddianamede; 26'sı tutuklu 92 şüpheliden Sedat Peker'in örgüt lideri, 9 şüphelinin örgüt yöneticisi, 82 şüphelinin örgüt üyesi ya da üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişiler olduğu iddia edildi.

İddianamede, suç örgütü lideri Sedat Peker'in Çekmeköy'de 31 Ağustos 2017'de Cahit Çetin'in silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkin "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Sedat Peker'in ayrıca 19 ayrı eylemde; "Suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme" suçlamasıyla 250 yıldan 360 yıla kadar, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar, 3 mağdura yönelik "tefecilik" suçlamasıyla 6 yıldan 18 yıla kadar, 2 kişiye karşı “silahla kasten yaralama" suçlamasıyla da 1 yıl 8 aydan 4 yıl 2 aya kadar olmak üzere, toplamda 262 yıl 8 aydan, 392 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Peker, yurt dışına kaçtıktan sonra sosyal medyadan yaptığı ifşaatlarda onlarca suçu itiraf etti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Metin Külünk gibi AKP’nin önemli isimlerine; Habertürk’ten istifa etmek zorunda kalan Veyis Ateş'e, Mehmet Ağar ve oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar’a, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a yer, tarih ve tüm detaylarını vererek suçlamalar yöneltti ancak bu suçlamalarla ilgili bir tek soruşturma başlatılmadı.