Peker operasyonu

Peker operasyonu
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından sınır dışı edildiği Sırbistan’dan geçtiği Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gözaltına alındı....

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından sınır dışı edildiği Sırbistan’dan geçtiği Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gözaltına alındı. Türk polisine teslim edilen Emre Olur, dün sabah İstanbul Havalimanı’na getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada Emre Olur’un “Tehdit’, ‘suçu ve suçluyu övmek’, ‘hakaret’, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘basit yaralama’, ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından ulusal seviyede arandığı belirtildi.

Emniyet, “Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü, Arnavutluk Interpol’ü ve Sayın İçişleri Bakanları’nın kurduğu doğrudan temas sonucunda Tiran Havaalanı’nda 17.09.2022 günü saat 06.00’da Arnavutluk polisi tarafından gözaltına alınması sağlanmıştır” diyerek Bakan Soylu’nun bizzat Arnavutluk’u aradığını duyurdu.

“BİR SOYSUZ DAHA” MESAJI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklamasını alıntılayarak, “Emniyet Teşkilatımızı, sıkı takiple bir soysuzu daha ülkemize getirdiği için tebrik ederim” paylaşımını yaptı.