Peker: Ümitcan Uygun’un babası Soylu’nun arkadaşı

Peker: Ümitcan Uygun’un babası Soylu’nun arkadaşı
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker uzun bir aradan sonra sosyal medya üzerinden yine önemli iddialar içeren bir dizi paylaşım yaptı. Peker geçen yıl hayatını kaybeden AK Parti milletvekili Burhan Kuzu üzerinden, adli tıp...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker uzun bir aradan sonra sosyal medya üzerinden yine önemli iddialar içeren bir dizi paylaşım yaptı. Peker geçen yıl hayatını kaybeden AK Parti milletvekili Burhan Kuzu üzerinden, adli tıp raporlarının hazırlanılmasına ilişkin önemli iddialarda bulundu.

Peker, Kuzu’nun bir kişiyle “parayla adli tıp raporu çıkartılması” yönündeki mesajlarını paylaşarak, “Bir gün bu konularla ilgili yargılamalar başladığında HTS kayıtları da çıkarılıp dosya sübuta erecektir, yani tamamlanacaktır “ dedi.
Bu örnekten yola çıkarak Tolga Ağar’ın adının karıştığı Erzurum’da Kazak Öğrenci’nin intiharı ile ilgili iddialarını tekrarladı, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili, AKP milletvekili Tolga Ağar’ı “kurtarmak” için de adli tıp raporunun “hemen hazırlandığını” öne sürdü.
Ve Türkiye’nin gündeminde olan, her seferinde adı hem uyuşturucuya hem de kadın cinayetine karıştığı halde kurtulmayı başaran Ümitcan Uygun.
Peker bu tartışmalara da farklı iddialar ile dahil oldu.

“Ümitcan Uygun’un nasıl tutuklanmadığını, sistemin nasıl çürüdüğünü kayıtlarla açıklayacağım” diyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, geçen sene evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi olan ve tahliye edilen Ümitcan Uygun’un babasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın arkadaşı olduğunu iddia etti. Peker Uygun’un “kurtulabilmesi için gerekli adli tıp raporunun” özel olarak hazırlandığını öne sürdü.

Peker sosyal medya paylaşımlarında Burhan Kuzu’nun konumunu kullanarak yasa dışı birçok dosyada yer aldığını da, yer, isim ve dosya içeriği ortaya koyarak iddia etti.