Peker’in avukatı, Peker için endişeli

Peker’in avukatı, Peker için endişeli
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Halk TV’de ‘Kayda Geçsin’ programında, “Sedat Peker yeni paylaşım yapacak mı? Türkiye’ye iadesi mümkün mü?” sorularına yanıt verdi.Peker’in bir...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Halk TV’de ‘Kayda Geçsin’ programında, “Sedat Peker yeni paylaşım yapacak mı? Türkiye’ye iadesi mümkün mü?” sorularına yanıt verdi.

Peker’in bir pasaportu olmadığı için herhangi bir ülkenin elçiliğine giderek kendisini tanıtamayacağını ve başka ülkeye iltica etmesinin zor olduğundan bahseden Barkın, Birleşik Arap Emirlikleri’nde kendilerine sığınan bir kişinin iade edilmemesi geleneği olduğunu hatırlattı ancak bunun bir veri olamayacağını belirtti. Barkın son zamanlarda Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki yakınlaşmanın durumu değiştirebileceğini, bu yakınlaşmadan hem yurttaş olarak hem de müvekkili açısından endişe duyduğunu da sözlerine ekledi. Barkın’ın aktardığına göre Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye arasında bir iade anlaşması da bulunmuyor.

Barkın “tehdit alıp almadığı” sorusuna “Sedat Peker bir kamikaze tweeti mi atacak bunu bilmiyorum. Belgelerini nerede saklıyor? Onu da bilmiyorum. O yüzden de tehdit almıyorum” dedi. Barkın, Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki son durumunu da anlattı. Peker’in seçimden 2 ay önce paylaşım yapacağını söylemesinin hatırlatılması üzerine Barkın, şunları kaydetti:
“Bana sorarsanız hem yurttaşlar ve basın mensupları ve siyasi partiler kendi sorumluluklarını yerine getirmeli. İçtenlikle yanıt veriyorum. Bilmiyorum. İmasından bile edinmiş değil. Kafkas geleneğinden geldiğinden bahseden bir kişinin yapacağının kestirilemeyeceğini biliyorum. Kendisi bakıyor ve tebessüm ediyor.”