Pelosi’den, “Tayvan asla yalnız kalmayacak” mesajı

Pelosi’den, “Tayvan asla yalnız kalmayacak” mesajı
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Asya turu kapsamında ziyaret ettiği Tayvan’da Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen’le görüştü. Pelosi, Tayvan’dan sonra gittiği Güney Kore’ye giderken yaptığı açıklamada, Çin’in...

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Asya turu kapsamında ziyaret ettiği Tayvan’da Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen’le görüştü. Pelosi, Tayvan’dan sonra gittiği Güney Kore’ye giderken yaptığı açıklamada, Çin’in dünya liderlerinin Tayvan’a seyahatini engelleyemeyeceğini söyledi.

Pelosi, heyetiyle birlikte yaptığı ziyaretle, ülkesinin Tayvan’ı asla yalnız bırakmayacağını göstermeyi hedeflediklerini söyledi, ABD-Tayvan ilişkileri için “müşterek değerlere dayalı, gelişen bir ortaklık” yorumunu yaptı. Pelosi, “Amerika’nın Tayvan’la dayanışması bugün hiç olmadığı kadar büyük önem taşıyor. Biz de buraya bu mesajı getirdik” dedi. Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ise ülkesine yönelik askeri tehdidin arttığını ancak Çin karşısında geri adım atmayacaklarını söyledi. Pelosi’ye Tayvan’ın en yüksek nişanlarından biri olan “Merhametli Bulutların Nişanı” takdim edildi.


BAŞKAN TATİLDE
Tayland’dan Güney Kore’ye giden Pelosi, burada Ulusal Meclis Başkanı Kim Jin-pyo ile görüşecek. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol’un yaz tatilinde olması nedeniyle Pelosi ile görüşemeyeceği açıklandı.