PEN ödülleri sahiplerine verildi

PEN ödülleri sahiplerine verildi
PEN Türkiye Yazarlar Derneği tarafından verilen ve bu yıl Gülseren Onanç, Pınar Selek ve Haluk Levent arasında paylaştırılan Duygu Asena Ödülü’nün töreni İstanbul’daki Goethe Enstitüsü’nde düzenlenen törenle sahiplerine...

PEN Türkiye Yazarlar Derneği tarafından verilen ve bu yıl Gülseren Onanç, Pınar Selek ve Haluk Levent arasında paylaştırılan Duygu Asena Ödülü’nün töreni İstanbul’daki Goethe Enstitüsü’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral, törende yaptığı açılış konuşmasında, “Ödülü daha fazla kişiye vermek isterdik” diyerek Gezi Direnişi nedeniyle tutuklu bulunan Çiğdem Mater, Mücella Yapıcı ve Tayfun Kahraman başta olmak üzere haksız yere hapis yatan isimlere de selam yolladı. SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği kurucusu Gülseren Onanç, ödülünü Gezi tutuklularına adadı ve depremde hayatını kaybedenleri andı. Onanç, “Çok gururluyum. Bir ödül alacaksam adı Duygu Asena olsun isterdim” dedi.

Ödül törenine yurtdışında bulunan Pınar Selek ve deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren Haluk Levent katılamadı. Levent, ödülü kendi adına başkasının almasını istemediğini, gelip kendisinin alacağını iletti. Selek ise geceye gönderdiği mesajda özele şunları kaydetti:

YAŞAMA VE ADALETE SU VERİYORUZ
“Otomatik pilot. Eminim bu kavram, benim gibi, sizlerin de bugünkü durumunu tanımlıyor. Söz bitti çünkü. Acımızın dehşetli ağırlığı altında felç olmamak için sadece çalışıyoruz. Kötülüğün her şeyi silip süpürmesine izin vermemek için yaşama ve adalete su veriyoruz. El ele veriyoruz. Yasımızı, adalet mücadelemizi, ekmeğimizi, çadırımızı paylaşıyoruz. Cesaretimiz de büyüyor böylece.”