“Pençe kaplan harekatını durdurun”

“Pençe kaplan harekatını durdurun”
Türkiye’nin geçen ay başlattığı Pençe-Kaplan Harekâtı’nı ‘askeri ihlal’ olarak niteleyen Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Ankara’ya operasyonu durdurma çağrısı yaptı.Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Türkiye’nin Irak...

Türkiye’nin geçen ay başlattığı Pençe-Kaplan Harekâtı’nı ‘askeri ihlal’ olarak niteleyen Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Ankara’ya operasyonu durdurma çağrısı yaptı.
Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında düzenlediği harekâta son vermesini istedi ve “Türk askerleri ihlallerine son vermelidir. Söz konusu operasyonlar hem Irak’ın egemenliğine hem de bölgenin güvenliğine karşı bir ihlaldir” dedi.
Bazı Arap ülkelerinin Irak büyükelçilerini ağırladığı toplantıda konuşan Salih, ‘Kardeş ülkelere ve Arap Birliği’ne, Türkiye’nin Irakta devam eden ihlallerine karşı tutum alma’ çağrısı yaptı. Irak Cumhurbaşkanı Salih, iki ülke arasındaki sınır sorunlarının diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini belirtip, iş birliği çağrısı da yaptı.
Berhem Salih, Türkiye’nin 15 Haziran’da başlattığı operasyon hakkında 26 Haziran tarihinde de bir açıklama yayınlamış, ‘Irak’ın ulusal güvenliğinin ve hava sahasının ihlal edildiği, silahsız sivillerin öldüğünü’ belirtmişti.