Pençşir bu kez düştü

Pençşir bu kez düştü
Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’a karşı direnişçilerin elinde bulunan ve birkaç kez “son kale de düştü” açıklamaları yapılan Pençşir’in tamamen Taliban’ın eline geçtiği bildirildi. Taliban, kontrolünü...

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’a karşı direnişçilerin elinde bulunan ve birkaç kez “son kale de düştü” açıklamaları yapılan Pençşir’in tamamen Taliban’ın eline geçtiği bildirildi. Taliban, kontrolünü ele geçirdiklerini iddia ettiği Pençşir Vadisi’ne bayraklarını dikerken çekilen görüntüleri de paylaştı.
Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Pençşir vilayetinde kontrolün ele alınmasından sonra bölgede hayatın normale döndüğünü söyledi. Mücahid, Kabil’de düzenlediği basın toplantısında, “Pencşir’de kontrolün sağlanmasıyla ülkede savaş resmen sona erdi. Pencşir halkı, diğer Afganistan vatandaşlarıyla eşit haklara sahiptir. Herhangi bir ayrımcılığa tabi tutulmayacaklardır” dedi.
Çatışmalar esnasında bölgede hiçbir mülke zarar verilmediğini belirten Mücahid, Pencşir yöneticilerinin bölge halkı arasından seçileceğini açıkladı.
“GEÇİCİ HÜKÜMET KURULABİLİR”
Hükümetin ilan edileceği tarihle ilgili net bir ifade kullanmayan Mücahid, “Muhtemelen geçici bir hükümet olacak” dedi.

DİRENİŞ LİDERİNDEN “AYAKLANMA” ÇAĞRISI

Taliban “Savaş bitti” derken Pençşir direnişine liderlik eden isimlerden Ulusal Direniş Cephesi komutanı Ahmed Mesud, halka, “Ayaklanın” çağrısı yaptı. Mesud, medyaya gönderilen sesli mesajında, “İçeride veya dışarıda nerede olursanız olun, sizleri ülkemizin onuru, özgürlüğü ve refahı için ulusal bir ayaklanmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.