PEN’DEN AYŞE BUĞRA’YA ÖDÜL

PEN’DEN AYŞE BUĞRA’YA ÖDÜL
PEN’İN, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Duygu Asena adına her yıl verdiği ödülün 2021 yılındaki sahibi, Profesör Ayşe Buğra oldu.Eşi Osman Kavala’nın tutukluluğu üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İçişleri...

PEN’İN, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Duygu Asena adına her yıl verdiği ödülün 2021 yılındaki sahibi, Profesör Ayşe Buğra oldu.
Eşi Osman Kavala’nın tutukluluğu üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedefinde olan Buğra, “Kişiliğine yönelik saldırılar karşısında, insanlık, vicdan ve terbiye dersi verdiği” gerekçesiyle ödüle değer görüldü.
PEN Yazarlar Derneği’nden yapılan açıklamada özetle şunlar vurgulandı:
“Ayşe Buğra Dünya Bilimler Akademisi’nin 2015 Sosyal Bilimler Ödülü’nü kazanmış dünya çapında bir bilginimizdir. Siyasi otoritenin hakaret, iftira ve tehditlerine uğramış, hedef gösterilmiş, aşağılanmaya çalışılmıştır. Kişilik haklarına saldırılmış, hem bir Cumhuriyet Aydını hem de kadın olarak kendisine bedel ödetilmek istendi. Ayşe Buğra bu saldırılar, bu hoyratlık karşısında her zamanki sağduyulu, alçak gönüllü duruşunu bozmamış, tepkisini ‘memleketim için üzüldüm’ diye göstererek insanlık, vicdan ve terbiye dersi verdi.”