Pera masal oldu bir kitaba sığdı

Pera masal oldu bir kitaba sığdı
İstanbul’un en ünlü semtlerinden biri olan Pera’daki 25 hikaye tek kitapta toplandı. ‘Bir Pera Masalı’nda Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndan Çiçek Pasajına, Lebon’dan Rejans’a kadar bütün eski anıların içinde kaybolmak...

İstanbul’un en ünlü semtlerinden biri olan Pera’daki 25 hikaye tek kitapta toplandı. ‘Bir Pera Masalı’nda Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndan Çiçek Pasajına, Lebon’dan Rejans’a kadar bütün eski anıların içinde kaybolmak mümkün.
Destek Yayınları tarafından yayımlanan, Fatma Berber, Sümeyra Teltik, Selçuk Eracun tarafından kaleme alınan Bir Pera Masalı, her gün binlerce insanın önünden geçip gittiği tarihi mekânlara; bilinen salt bilgilerinin dışında, o mekânda yaşanmış veya yaşanmış olabilecek kısa hikâyelerle yeni anlamlar yüklüyor. Gündelik hayata dair tarihsel fragmanlar niteliğindeki bu hikâyelerle; gezgin okuyucuların mekânlara daha farklı gözle bakması amaçlanmış.
Bir Pera Masalı’nın sayfalarında okuyucu, mekanlarla ilişkili ünlü isimlerin yanı sıra, geçmişte Pera’nın Arnavut kaldırımlarında yürümüş sıradan insanlarla da karşılaşıyor. Kitaptaki hikayelerle; 125. yaşını kutlayan efsane Rebul’un, bir dönem dillere pelesenk olan “Her şey güzeldir” sloganının mekânı Lebon’un, profiterolleri ile efsaneleşen İnci Pastanesi’nin, Bolşevik İhtilali’nin İstanbul’daki izi Rejans’ın geçmiş anlarına tanıklık etmek de mümkün.