PEREİRA DOKUNUŞU

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 31, 2021 / 10:23

Fenerbahçe’ye gelişi tartışmalara neden olan Vitor Pereira, önce oyuncuların güvenini kazandı; kısa sürede başardıklarıyla taraftarı da arkasına almayı başardı.
Portekizli teknik adam hem sahaya koyduğu oyunla hem oynattığı oyunculardan aldığı verimle hem de gençleri takıma adapte etmesiyle 2. Fenerbahçe dönemine çok iyi bir başlangıç yaptı.
Sarı-lacivertli takım ligin 3 haftası bitmiş olmasına rağmen transferde beklenen hamleler gelmedi. Steven Caulker, Serdar Dursun, Çağtay Kurukalıp, Burak Kapacak ve Kim Min-Jae takıma katıldı. Caulker’ı oyun planına uymadığı için kadroya almayan Pereira, Serdar Dursun’u da sakatlık nedeniyle kullanamıyor. Çağtay Kurukalıp ve Burak Kapacak’ın ise henüz lisansı çıkmadı. Kim’den ise UEFA kadrosuna yazılmadığı için Helsinki maçlarında faydalanamadı.
53 yaşındaki teknik adam, geçen sezonki kadronun üstüne kiradan dönen Miha Zajc ve gençleri takviye ederek çok farklı bir oyunu başarıyla hayata geçirdi.
Takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Marcel Tisserand, savunmada değişmez isim haline geldi. Pereira’nın oyununda sık sık ileri çıkışlarıyla ofansa da katkı veriyor.
2018’de Fenerbahçe’ye katılan Ferdi Kadıoğlu, birçok hocayla çalıştı ancak ‘potansiyel yıldız adayı’ olmaktan öte geçemedi. Pereira, hazırlık maçlarından itibaren onu ilk 11 oyuncusu olarak konumlandırdı. Altay maçında 1 gol ve 1 asistle kahraman oldu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top