Peskov soruya soruyla karşılık verdi

Peskov soruya soruyla karşılık verdi
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın koronayla mücadelesini anlattı. Peskov, koronavirüsün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir siyasi krize dönüşmediğini, sağlık sisteminin binlerce insanın hayatını kurtardığını...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın koronayla mücadelesini anlattı. Peskov, koronavirüsün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir siyasi krize dönüşmediğini, sağlık sisteminin binlerce insanın hayatını kurtardığını söyledi. Ancak Rusya’da pek çok sağlık çalışanı hastanelerde durumun kötüye gittiğini ve koşulların yetersiz olduğunu söylemişti.
SORU İŞARETLERİNE YANIT
500 bine yakın Kovid-19 vakası kaydedilmesine rağmen can kaybının 6 bin 350 olmasının soru işaretleri yarattığına ilişkin soruyu yanıtlayan Peskov, “Hiç Rusya’nın sağlık sisteminin iyi işlediği ihtimalini düşündünüz mü?” yanıtını verdi. Peskov aynı zamanda yüksek vaka sayısının çok sayıda test yapılmasıyla bağlantılı olduğunu söyledi.
TÜRKİYE’DE DE TARTIŞILDI
Türkiye’de de salgının başından bu yana vaka sayısı ile ölüm verileri arasındaki fark tartışma konusu olmuş, Türk Tabipler Birliği (TTB) Sağlık Bakanlığı’nın ölümleri Dünya Sağlık Örgütü kodlarına uygun raporlanmadığını ileri sürmüştü. Buna karşılık Sağlık Bakanı verilerin şeffaf olarak paylaşıldığını söyleyerek, “Erken tanı ve tedavinin” Türkiye’nin sağlık sistemindeki başarısının sonucu olduğunu vurgulamıştı.