Facebook Twitter Youtube Instagram
ABONE OL
  • Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Dış Haber
  • Video Haberler
  • Kategoriler
    • Pencere Pazar
    • Kültür – Sanat
    • Bilim ve Teknoloji
    • Eğitim
    • Karikatür
    • Muhalif Takvimi
    • Otomotiv
    • Özel Röportaj – Perspektif
    • Sağlık
    • Spor
  • Yazarlarımız
  • Hesabım
Menü
  • Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Dış Haber
  • Video Haberler
  • Kategoriler
    • Pencere Pazar
    • Kültür – Sanat
    • Bilim ve Teknoloji
    • Eğitim
    • Karikatür
    • Muhalif Takvimi
    • Otomotiv
    • Özel Röportaj – Perspektif
    • Sağlık
    • Spor
  • Yazarlarımız
  • Hesabım

Petrol fiyatları 7 yılın zirvesinde

Gazete Pencere Yazar : Gazete Pencere
23 Şubat 2022
Kategori : Ekonomi, Gündem
A A

Ukrayna-Rusya krizinin tedarik zincirlerini etkileyeceği endişesiyle petrol fiyatlarında artış yaşanıyor.
Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeler Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanımasının ardından, dün Brent ham petrolünün fiyatı son yedi yılın en yüksek seviyesi olan 98 dolara ulaştı. Donetsk ve Luhansk’ta Rusya destekli isyancılar, 2014 yılından beri Ukrayna birlikleriyle savaşıyor.

Rusya’nın attığı adım sonrası uzun süredir yatay seyreden kurlarda hareketlilik yaşandı, borsa düştü, altın ve petrol yükseldi. Dolar gün içinde 13 lira 90 kuruşu, euro ise 15 lira 78 kuruşu gördü. Gerilim altının 843 liraya kadar yükselmesine neden oldu. Petrol fiyatlarında da artış var. Eğer fiyatlar geri çekilmezse petrol fiyatlarındaki artışın haftasonunda akaryakıt fiyatlarının zamlanmasına neden olması bekleniyor.

ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere bazı Batılı devletler, Rusya’ya yönelik yaptırımları görüşüyor. Suudi Arabistan’ın ardından dünyadaki ikinci büyük ham petrol ihracatçısı durumunda olan Rusya, aynı zamanda dünyanın en büyük doğal gaz üreticisi.

ABD VE ASYA BORSALARINDA DÜŞÜŞ
Japonya’da Tokyo Borsası’nda Nikkei 225 endeksi de yüzde 2’nin üzerinde düşüş gösterdi. Çin’deki Şanghay Birleşik Endeksi de gün ortasında yüzde 1,4 oranında düştü.

Amerikan hisse senedi endekslerinden S&P 500 ise yüzde 1,6 düştü. Dow Jones endeksi yüzde 1,4 düşerken, Nasdaq 100 vadeli işlemleri de yüzde 2,2 değer kaybetti.

RUBLE DOLAR KARŞISINDA DEĞER KAYBETTİ
Rus Rublesi, dolar karşısında Kasım 2020’den beri en büyük düşüşü kaydetti. Borsalar da akşam seansında yüzde 18 oranında geriledi. Gösterge endeks MOEX yüzde 11 düştü ve Rusya’nın Kırım’ın bağımsızlığını tanıdığı 2014’ten beri en büyük düşüşü kaydetti.

BIST 100’DE YÜZDE 1’LİK KAYIP
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 20,60 puan azalırken, toplam işlem hacmi 27,8 milyar lira seviyesinde gerçekleşti, günü yüzde 1’lik kayıpla kapattı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,84, holding endeksi yüzde 1,38 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 6,35 ile iletişim, en çok gerileyen ise yüzde 7,36 ile turizm oldu.

Etiketler: brent ham petroldolar/rublepetrol fiyatlarırus rublesiukrayna krizi
PaylaşTweetGönderGönder

Önerilen Haberler

Gündem

“Biz Hizbullahçıyız, onların kafalarını keseriz” sözleriyle muhalefeti tehdit eden kişi gözaltına alındı

30 Mart 2023
Gündem

Papatya çayının faydaları

30 Mart 2023
Gündem

YSK, Erdoğan’ın adaylığına yönelik itirazları reddetti

30 Mart 2023
Gündem

Akşener’den Erdoğan’a: Bu kadar sinire gerek yok, papatya çayına devam

30 Mart 2023
HIRANUR VAKFI’NA AIT SANCAKTEPE’DEKI VAKIF BINASININ IMARA AYKIRI OLDUGU GEREKCESIYLE YIKIMINA KARAR VERILMISTI. KARARIN ARDINDAN ISTANBUL BUYUKSEHIR BELEDIYESI(IBB) EKIPLERINCE VAKIF ICINDEKI KACAK YAPILARIN BIR BOLUMU YIKILDI. FOTOGRAF: GAMZE SIMSEK/ ISTANBUL, (DHA)
Gündem

“6 yaşındaki çocuğa istismar” ile gündeme gelen Hiranur’un kaçak yapıları yıkıldı

30 Mart 2023
Dış Haber

Bir dönem “darbenin arkasında”ydı, şimdi telefonun bir ucunda

30 Mart 2023
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Abone Ol
  • Künye
  • Sık Sorulan Sorular
  • Örnek Gazetelerimiz
  • Arşiv
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Abone Ol
  • Künye
  • Sık Sorulan Sorular
  • Örnek Gazetelerimiz
  • Arşiv
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • İletişim

Whatsap Destek: +90 531 629 32 92

© 2022 gazetepencere.com ‘da yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır.