Picasso’nun kızı için hazırladığı kitaplar ortaya çıktı

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 13, 2022 / 12:07

İspanyol ressam Pablo Picasso’nun kızı Maya Ruiz-Picasso için hazırladığı, “Nasıl çizim yapılır?” kitapları bulundu. Picasso’nun çizimlerinden oluşan kitapları, kızı beş ila yedi yaşında olduğu dönemlerde hazırladığı belirtildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Picasso’nun torunu Diana Widmaier-Ruiz-Picasso, kitapları ailenin deposundaki eşyaları karıştırırken buldu ve annesine gösterdi. Maya Ruiz-Picasso, babasının kendisi için hazırladığı kitapları görünce “anıların sel gibi aklına geldiğini” belirtti.


Kitaplarda, Picasso tarafından çizilen kuşlar, atlar, güvercinler, palyaçolar ve akrobatlar yer alıyor. Kitaplarda ayrıca, Maya Ruiz-Picasso’nun babasının bazı çalışmalarını 10 üzerinden puanladığı da görülüyor.

Sayfalardan birinde Picasso’nun Ezop’un ‘Tilki ve Üzümler’ fablından esinlenerek çizdiği ve birinin içini Maya Ruiz-Picasso’nun boyadığı iki tilki de bulunuyor. Diana Widmaier-Ruiz-Picasso, kitapların yanı sıra, Picasso’nun kızı için sergi davetiyelerinden yaptığı origami çalışmalarını da buldu.

Bulunan tüm eserler, 31 Aralık’a kadar Paris’teki Picasso Müzesi’nde sergilenecek.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top